CiddiGazete- İyi Parti'yi "İP" diye tanımlayan, Millet İttifakı için de "HDP ile birlikteler, FETÖ destekliyor" diyerek Meral Akşener'i zan altında bırakan Samsun Milletvekili Erhan Usta'nın fikirleri kendisine yapılan davetle değişti.

Törenle katıldığı İyi Parti'de jet hızıyla genel başkan yardımcısı yapılan Erhan Usta, İyi Parti'yi kuran isimlerden İstanbul Milletvekili Ümit Özdağ'ı ağır dille eleştirdi.

Ümit Özdağ'ın açıklamaları için ANKA'ya konuşan Usta, şunları kaydetti:

"Ümit Bey’in yaptığı son derece çirkindir. Kongredeki üzeri çizilme meselesinden işe başladı, İstanbul İl Başkanı’na getirdi. Oradan anayasa değişikliğine getirdi. Madem bunların hepsini biliyorsunuz, niye şimdi konuşuyorsunuz? Niye zamanında söylemediniz? Niye kamuoyuyla paylaşmadınız? Şimdi niye bu ihtiyacı hissediyorsunuz?

"İHRAÇ EDİLMESİ GEREKLİ"

Eğer kongrede üzeri çizilmemiş olsaydı, iddia ettiği için söylüyorum, zaten kendisi aday olmadı. Diyelim ki o esnada iyi bir görev verilmiş olsaydı, bunların hiçbirisini konuşmayacaktı demek ki bugüne kadar sustuğu gibi. Bunlar başlı başına yanlış hususlardır. Artık iş çirkinleşmiştir.

Ben de bu çirkinliğin parçası olmak istemiyorum. Disiplin Kurulu’nun nasıl karar vereceğini bilme imkanımız yok ancak bu söylenenlerden sonra bir ihraç gereklidir.

Bunlar çünkü açık iftiralardır. Hiçbir şekilde mesnedi olmayan, ispatlanamayacak iddialardır."

İYİ PARTİ'DE OLMADIĞI İÇİN GENEL MERKEZDE YAŞANANLARA UZAK

İki yılı aşkın süre İyi Parti'ye muhalif olduğu için genel merkezde ve Başkanlık Divanı'nda yaşananlar hakkında bilgi sahibi olmayan Erhan Usta, Ümit Özdağ'ın iddialarını yeni dile getirdiğini düşündü.

Ümit Özdağ, parti kurulduğu günden beri iddialarını Başkanlık Divanı'nda anlattığını, iddialara gereken hassasiyetin gösterilmediğini söyledi. Özdağ, son çare olarak iddiaları parti tabanıyla paylaşmak istediğini belirtti.

KENDİSİ DE "İP" DEYİP "FETÖ" İDDİASINDA BULUNDU

MHP'den ihraç edildikten sonra Samsun'dan bağımsız büyükşehir belediye başkan adayı olan Samsun Milletvekili Erhan Usta'ya o dönem de İyi Parti'den davet gitmiş ve "Bizim adayımız ol" denmişti.

Meral Akşener'in çağrısına olumsuz cevap veren Erhan Usta, İyi Parti'yi "İP" diye tanımlarken, HDP'nin de Millet İttifakı'nın gizli ortağı olduğunu iddia etmişti.

Erhan Usta, son kurultaydan günler önce İyi Parti rozeti taktı ve GİK üyesi olmamasına rağmen, genel başkan kontenjanından Başkanlık Divanı üyesi yapıldı.