CiddiGazete- İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, 26 Ekim 2021 tarihinde, Gölbaşı Vilayetler Evi'nde düzenlenen Kadın Muhtarlar Derneği'nin Kadınlar Buluşması'nda, “Geçen gün vilayetlere gidiyorum; Diyarbakır, Adana ve İstanbul da dahil olmak üzere, muhtarlarımız diyor ki, ‘Efendim şurada metruk bina var, burada metruk bina var ama mahkeme kararı var yıkamıyoruz.’ Ya arkadaş sen gece yık, mahkeme kararı bizim arkamızdan gelsin. Çünkü o bina orada durdukça orada uyuşturucu kullanılıyor. Vatandaş geliyor diyor ki muhtara, ‘Bu binayı ne yapacaksın.’ Muhtar, ‘Mahkeme kararı var yıkamayız’ diyor. Ben de diyorum ki, gece yarısı dozer gelsin yıksın. Kim yıktı, biz nereden bilelim ya!" diye konuşmuştu.

BAKAN GÜL ELEŞTİRMİŞTİ

Adalet Bakanı Abdulhamit Gül ise, 8 Kasım 2021 tarihinde, Adalet Bakanlığı tarafından düzenlenen 'Masumiyet Karinesi ve Lekelenmeme Hakkı Sempozyumu'nda yaptığı konuşmada Süleyman Soylu'nun sözlerini, isim vermeden eleştirmiş, "Değerli arkadaşlar, bizim rehberimiz hukuktur. Bizim rotamız hukuktur. Bizim kılavuzumuz hukuktur. 'Biz yapalım, hukuk arkadan gelsin' değil; 'Hukuk önden yürüsün, biz ona göre kendimizi ayarlayalım' anlayışıdır hukuk devleti" ifadelerini kullanmıştı.

METRUK BİNALAR TARTIŞMASI

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, bugün, ‘Güçlü Kadın, Güçlü Gelecek’ temalı ‘Türkiye Kadın Muhtarlar Derneği Balıkesir Buluşması’ programında Türkiye’nin 81 ilinden gelen muhtarlarla bir araya geldi.

Burada yaptığı konuşmada “metruk binalar” tartışmasına değinen Soylu, “Lafa takla attırdılar” ifadelerini kullandı.

Soylu özetle şunları söyledi:

“En önemli mücadele uyuşturucu mücadelesidir. Muhtarlar,, ‘Biz metruk binaların kaldırılması için mücadele ediyoruz ama veraset davası var’ dediler. Ben de dedim ki, ‘Elbette o dava devam eder. 2019'da çıkan bir kanun var. Eğer böyle bir metruk bina görürseniz; bu binada asayişe, huzura, kamu düzenine yönelik anlayış eksikliği görüyorsanız şu adımları atarsınız.’ Ama sen burayı yıkamazsın. Asayişten dolayı diye mahkeme kararı getirirlerse yapacağımız bir şey yok. Ama miras davası yürürken o ayrı bir şeydir. Ama lafa takla attırdılar.

Biz hepimiz hukukun adamlarıyız, ne yapıyorsak hukukun üstünlüğü ile yapıyoruz. Hukukun bize el verdiği imkanlarla yapıyoruz. ‘Hukukla beraber olmayan içişleri bakanı mı olur’ dediler.

‘Uyuşturucu satan satıcıyı polis görünce ayaklarını kırsın’ dedim, kıyameti kopardılar. Bunu söylediğimde uyuşturucudan ölen sayısı 941'di. Şimdi 314. 941, 314'ten büyüktür. Bir kişi bile uyuşturucudan hayatını kaybetmesin.”