CiddiGazete©

MHP ve ülkücü hareketin lideri Başbuğ Alparslan Türkeş, 102. doğum gününde hayırla yad edildi. Sosyal medya paylaşımlarında Türkeş'in doğum günü, rahmet ifadeleriyle karşılık buldu. Gün boyu, merhum Türkeş'in Beştepe'deki kabri ziyaretçi akınına uğradı.

Başbuğ Türkeş'in oğlu Ahmet Kutalmış Türkeş de babasının doğum günü nedeniyle uzun aradan sonra ilk kez sosyal medya paylaşımında bulundu.

HANGİ ÇILGIN BANA ZİNCİR VURACAKMIŞ!

AKP politikalarına teslim olan MHP'nin mevcut yönetimine göndermede bulunan Kutalmış Türkeş, yaptığı paylaşımda şu ifadeleri kullandı: "Demek 'Alparslan Türkeş'in askerleriyiz' sözü yasak öyle mi! Siz kimin gücünü kullanıp kimin adını yasaklıyorsunuz? Hey gidi koca Başbuğ! Bu benim sana 102. doğum günü hediyem! Hangi çılgın bana zincir vuracakmış şaşarım!"

18 MAYIS'TA GENELGE YAYIMLANDI

Ülkü Ocakları eski genel başkanı ve Mersin Milletvekili Olcay Kılavuz, 28 Mayıs 2018 tarihinde Ankara'da yapılan aday tanıtım toplantısı öncesi, Cumhur İttifakı ortağı Devlet Bahçeli'nin talimatıyla teşkilatlara genelge göndererek, "Alparslan Türkeş'in askerleriyiz" sloganını yasaklamıştı.

"Olcay Kılavuz-Ülkü Ocakları Genel Başkanı" imzası taşıyan 18 Mayıs 2018 tarihli genelgede şu ifadeler yer aldı:

“Görevi olmayan ocak başkanları teşkilatlarının başından kesinlikle ayrılmayacak ve gruplar halinde dolaşılmayacaktır. Ayrıca tribünlerden rastgele slogan atılmayacak sadece belirlediğimiz sloganlar atılacaktır.

Özellikle 'Alparslan Türkeş'in askerleriyiz' sloganı ne bu programda, ne de başka bir programda asla atılmayacaktır. Bu sloganı atan teşkilat olursa gerektiği şekilde ikaz edilecektir."