CiddiGazete- MHP eski milletvekili Ali Uzunırmak, bugün yaptığı paylaşımda, Ercüment Devlet Yahnici'nin Ankara'daki evinin önünde saldırıya uğradığını duyurdu.

Ali Uzunırmak sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, "Ercüment Devlet Yahnici, rahmetli Dündar Taşer’in torunu, şehit Ercüment Yahnici'nin adını taşıyan yeğenidir. Evinin önünde kendini ülkücü tanımlayan 3-4 kişi tarafından pusu kurularak saldırıldı, sonuç, araştıran, tavır koyan veya onay veren, oh olsun diyen, hangisi, neredenisiz?" ifadelerini kullandı.

KENDİSİ DAHA ÖNCE DUYURMADI

Ali Uzunırmak'ın paylaşımından sonra ülkücü camiada hareketlenme oldu. Daha önce saldırı olayını kamuoyuyla paylaşmayan Ercüment Devlet Yahnici, üst üste gelen telefonların ardından açıklama yaparak durumu kamuoyuyla şu ifadelerle paylaştı:

"4 ay önce evimin önünde 4-5 kişilik bir grubun saldırısına uğradım. Ancak bunu dillendirmedim. Zira hem bu çeteci zihniyetin yarattığı korku ikliminin yayılmasına hizmet edecekti, hem de ailemin şu sıralar epey ihtiyaç duyduğu huzuru bozmuş olacaktım.

Olayı birkaç kişiyle paylaşmıştım fakat bugün duyulmuş oldu ve haliyle sevenlerim arayıp endişelerini dile getiriyorlar. Herkesin içi rahat olsun, merak edilecek bir durum yok. Olay sonrasında MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'yi bilgilendirdim ve onun da onayıyla şikayetçi oldum.

Mezkur kaygılar nedeniyle şimdiye dek sakladığım, hatta sorduklarında inkar ettiğim herkesten özür diliyorum."