CİDDİGAZETE

Ülkücülerin gönlünde özel bir yeri olan merhum Abdullah Çatlı’nın 22. vefat yıldönümünde skandal yaşandı. İYİ Parti genel merkezinin takdiriyle Bitlis’te milletvekili adayı yapılan, seçilemeyince de Bursa il yönetiminde görevlendirilen Yusuf Deniz, gramer bozukluğu da yüklü olan skandal paylaşımında, “Uyuşturucu ticareti mafya çetelerine kim olursa olsun rahmetle anılması ne kadar doğrudur” dedi.

Yusuf Deniz’e bir takipçisi, “Bahsettiğiniz kişinin ismini verirseniz insanlar yanlış anlamaz” dedi. Bunun üzerine Yusuf Deniz de “Abdullah Çatlı” diye cevap verdi.

ÜLKÜCÜLER AYAKLANDI

İYİ Parti’den milletvekili adayı, il yöneticisi yapılan Yusuf Deniz’in bu cevabı, ülkücü camiayı öfkelendirdi. Sosyal medyadan Deniz’e tepki, Abdullah Çatlı’ya destek mesajları yağdı. Yusuf Deniz, bunun üzerine sosyal medya hesabından bu paylaşımı kaldırdı ve dava açılmasın diye Abdullah Çatlı’nın ailesinden özür diledi.

Abdullah Çatlı’ya rahmet dilemeyi de ihmal etmeyen Yusuf Deniz, sosyal medya hesabının profilinde Meral Akşener’le çekilmiş olduğu fotoğrafın yerine kendisinin tek portresini koydu. Sosyal medyadaki hareketlilik üzerine gazetemiz de Yusuf Deniz’in herkese açık olan sosyal medya hesabını taradı. Deniz’in HDP eksenli, sosyal medya hesaplarını takip ettiği görüldü.

Yusuf Deniz’in seçim çevresi olan Bitlis’ten İYİ Parti tabanıyla görüşen muhabirlerimiz, Ankara Milletvekili Halil İbrahim Oral’ın Yusuf Deniz’i kendileriyle “kayınbiraderim” diye tanıştırdığını söyledi. Bunun üzerine sosyal medyada da çok sayıda fotoğrafları olan ikili için “kayınbiraderi” ifadesi kullanıldı.

Halil İbrahim Oral, Yusuf Deniz’in yaptığı paylaşımı eleştirmek yerine, utanılacak bir akrabalık ilişkisi olmayan ve Anadolu’nun her yerinde kullanılan “enişte”, “kayınbirader” sözü üzerinden ülkücüleri taşlayan açıklamalar yaptı. Abdullah Çatlı’ya sahip çıkan ülkücüleri “fitne” saçmakla suçlayan Halil İbrahim Oral, “Her ortamda ağızlarından ve zihinlerinden fitne saçan, sosyal medya üzerinden bilgi çağını yakalamak yerine lağım siyaseti yapan kişi ve odaklara da asla pabuç bırakmayız” dedi.

Haberlerde ve yorumlarda kendi şahsıyla ilgili eleştiri olmamasına rağmen, milletvekili adayı Yusuf Deniz’i savunma ihtiyacı hisseden Oral, Yusuf Deniz’in AK Parti Gençlik Kolları’ndan geldiğini, ülkücü hareketin mazisini bilmediğini, Abdullah Çatlı’yla ilgili fikirlerinin “yandaş medyaya” ve kulaktan dolma bilgilere dayandığını söyledi.

Halil İbrahim Oral, Koray Aydın’la birlikte İYİ Parti kervanına çok sonradan katılmasına rağmen, partiyi tamamen sahiplenerek, eleştiri yapan ülkücüleri iftira atmakla suçladı ve eleştirenlerin tamamı hakkında hukuki süreç başlattığını belirtti. Oral, kazanacağı tazminatı da Mehmetçik Vakfı ve LÖSEV’e bağış yapacağını duyurdu.

İşte Halil İbrahim Oral'ın, Çatlı'ya hakaret edilmesine tepki gösteren ülkücüleri mahkemeye vereceğini belirttiği basın açıklaması: