CiddiGazete

İYİ Parti Denizli Milletvekili Yasin Öztürk, çocuk sahibi ailelerin en büyük gider kalemlerinden biri olan bebek bezindeki zamlara duyarsız kalmadı. Yasin Öztürk, TBMM Başkanlığı'na verdiği "katma değer vergisindeki değişikliği" öngören kanun teklifinde, bebek bezinde yüzde 18 olan KDV oranının, yüzde bire düşürülmesini istedi.

ASGARİ ÜCRETLİ NE YAPACAK?

Cumhurbaşkanı Erdoğan'a çağrıda bulunan Öztürk, kanun teklifi önergesinde şu ifadeleri kullandı:

Cumhurbaşkanı Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın “en az üç çocuk yapın” tavsiyesine rağmen, bebek ve çocuk ürünlerinde yüzde 18 oranında KDV’nin uygulanıyor olması, ülkemizde asgari ücretten maaş alan bir çalışanın, Cumhurbaşkanı’nın tavsiyesine uymak bir ana bir çocuğu bile bakamayacağını ortaya koymaktadır. Kaldı ki bebeklere yönelik tek masraf kalemi bebek bezi ile sınırlı kalmamakta; maması, giysisi ve diğer temel ihtiyaçları da aile bütçesine yansımaktadır.

AİLELERİN YÜKÜNÜN HAFİFLETİLMESİ GEREKİR

Ülkemizde temel bir çok ihtiyaç maddesinin fiyatının zamlandığı, işsizliğin ve borçlanmanın arttığı bir dönemde, özellikle bebekli ailelerin zorunlu tüketim kalemi olan bebek bezlerinin KDV oranının düşürülerek bütçelerinin yükünün azaltılması gereklilik arz etmektedir.

CUMHURBAŞKANI'NDAN DA DESTEK BEKLİYORUZ

Yasin Öztürk, CiddiGazete'ye yaptığı açıklamada, bebek sahibi ailelerden bu yönde çok fazla şikayet aldığını belirterek, "Bu kanun elzem olmuştur. Lüks tüketim mallarıyla, bebek bezini aynı kategoride değerlendirmek ülkemizin yaşadığı kritik ekonomik tabloda bebek sahibi aileleri ziyadesiyle zorlamaktadır. Diğer partilerdeki milletvekili arkadaşlarımızın yanısıra, Sayın Cumhurbaşkanından da bu yönde bir takdir bekliyorum. Eğer çocuk bezinde KDV oranı yüzde 18'den bire inerse, bu aileler bir nebze olsun nefes alacak" dedi.

İŞTE YASİN ÖZTÜRK'ÜN TBMM'YE VERDİĞİ KANUN TEKLİFİ: