CiddiGazete- İyi Parti İstanbul Milletvekili Yavuz Ağıralioğlu, 1 Şubat 1972'de Trabzon'un Çaykara ilçesinin Eğridere köyünde doğdu. İlk, orta, lise öğrenimini Yozgat'ın Sorgun ilçesinde tamamlayan Ağıralioğlu, Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi Uluslararası İlişkiler Bölümü'nden mezun oldu.

1995-1997 yıllarında Nizâm-ı Âlem Ocakları Genel Başkanlığı, Muhsin Yazıcıoğlu'nun genel başkanlığı döneminde Büyük Birlik Partisi MKYK üyeliği ve genel başkan yardımcılığı görevlerinde bulundu.

2011 yılında BBP genel başkanlığına aday oldu ve aynı yıl, "Türkiye İnisiyatif Merkezi" adında bir dernek kurdu.

Mayıs 2018'de İYİ Parti'ye katıldı. 24 Haziran 2018'de yapılan Türkiye genel seçimlerinde İYİ Parti İstanbul milletvekili seçildi. Temmuz 2018'den Temmuz 2019'a kadar İYİ Parti Meclis Grup Başkan Vekilliği görevinde bulundu. Yavuz Ağıralioğlu, 2019-2020 yıllarında da İYİ Parti Sözcüsü oldu. Ağıralioğlu, parti sözcülüğü sisteminin kaldırılmasının ardından yine divanda kalarak Türk Dünyası ve Yurtdışı Türkler Başkanı oldu.

AKP İLE GÖRÜŞTÜ İDDİASI

Muhafazakar söylemleriyle CHP politikalarını eleştiren Yavuz Ağıralioğlu'nun, kendisi gibi Trabzonlu olan Ticaret Bakanı Mehmet Muş ile görüşme yaptığı iddia edildi.

Mehmet Muş'un Yavuz Ağıralioğlu'nu AKP'ye davet ettiği, hatta "Bakan bile olabilirsin" dediği ifade edildi.

Ağıralioğlu'nun da öneriyi, "Benim tarzımda sizin partinizde çok insan var. Orada kendimi göstermem zor olur. Ben burada kalayım, siz bana burada destek verin" dediği öğrenildi.

Yavuz Ağıralioğlu'nun, aynı zamanda AKP'li Bülent Arınç'la da görüştüğü iddia edildi.

En son hafta sonu Ankara'da yapılan İyi Parti İl Başkanları Toplantısı'nda bir il başkanı Meral Akşener'e, "Sayın genel başkanım; parlamenter sistemi vatandaşlara nasıl anlatalım?" diye sordu. Akşener, il başkanına cevap vermeye hazırlanırken, Yavuz Ağıralioğlu, "Nasıl anlatacağınızı ben söyleyeyim" diyerek, Meral Akşener'in sözünü kesti. Akşener de "Peki anlat" diyerek sustu.

TWİTTER'DA GÜNDEM OLDU

Ağıralioğlu'nun divan dışı kalması, kendisine yakın sosyal medya kullanıcılarını harekete geçirdi. Twitter'da bir anda gündem olan Ağıralioğlu için kısa sürede yaklaşık 12 bin tweet atıldı. Görev dağılımının açıklanmasından sonra Koray Aydın ile ilgili Tweet sayısı ise 5 bin civarında oldu.