CiddiGazete- Vakıflar Genel Müdürlüğü, üç hafta önce yaptığı değişiklikle, logosundan Türk Bayrağı'nı ve "1048" tarihini çıkardı. Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ ve partililer, karara tepki göstermek için Vakıflar Genel Müdürlüğü önünde protesto eylemi gerçekleşti.

Zafer Partisi, bugün de Vakıflar Genel Müdürlüğü'nün logo değişikliği işleminin iptali için Danıştay'a dava açtı.

Hukuk İşlerinden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Uğur Tarhan, yaptığı yazılı açıklamada, logodan Türk Bayrağı'nın çıkartılmasına bir kez daha tepki göstererek şöyle dedi:

Zafer Partisi, Vakıflar Genel Müdürlüğü'nün, Türk Bayrağı'nın ve 1048 tarihinin yer aldığı logosunu değiştirerek yerine bayraksız ve tarihsiz bir logo kullanmaya başladığının öğrenilmesi üzerine, 27/09/2021 tarihinde Vakıflar Genel Müdürlüğü önünde Sayın Genel Başkanımızın katılımları ile bir basın açıklaması yapmıştı.

Bugün de işlemin yürütmesinin durdurularak iptali için Danıştay'a dava açılmıştır.

Zafer Partisi, Türk Milleti'nin egemenlik haklarını ve menfaatlerini korumayı temel görevi olarak kabul eder, faaliyetlerinde milli menfaatleri ve kamu yararını gözetir. Hiç kuşkusuz; Türk Milleti'nin vazgeçilmez / vazgeçilmesi düşünülemez değeri olan Türk Bayrağı'nın ve ortak tarih / kültür miraslarının korunmasını öncelikli faaliyeti görür. Kamusal faaliyet gösteren bir tüzel kişilik olarak işbu davayı açmayı Zafer Partisi bir görev saymaktadır.

Davanın milli değerlerimize sahip çıkmak maksadıyla ikame edilmiş olması nedeniyle yargılama gideri ile vekalet ücreti talebimizin bulunmadığı da ifade edilmiştir.

Kamuoyuna saygıyla duyurulur.