CiddiGazete- Çekya'nın başkenti Prag'daki Charles Üniversitesi'nde bir öğrenci, 14 kişiyi vurarak öldürdü ve 25 kişiyi yaraladı. Saldırgan daha sonra ölü bulundu.

Çekya İçişleri Bakanı Vít Rakusan, üniversitenin sanat fakültesinde düzenlenen saldırının "uluslararası terörizmle bağlantısı olduğuna dair" bir işaret bulunmadığını belirtti.

Prag Belediye Başkanı Bohuslav Svoboda de yaptığı açıklamada, "Hep bu tür olayların burada yaşanmayacağını düşünürdük. Şimdi görüyoruz ki maalesef dünya değişiyor. Saldırganın buradan çıkmış olması problemi de göz önünde bulundurulmalı" diye konuştu.

Sosyal medyada birçok öğrenci, kapısına barikat kurdukları sınıfların içinden fotoğraf paylaştı. Saldırı anının en akılda kalan fotoğraflarından birinde de saldırgandan kaçan öğrencilerin binanın çatısındaki bir çıkıntıya tutundukları görüldü.

Yasal olarak silah bulundurma hakkı olan saldırganla polis arasında çatışma çıktığı belirtildi. İlk silah sesleri 14.59'da duyulurken, 12 dakika sonra özel kuvvet fakülte binasına girdi.

TikTok fenomeni öldürüldü TikTok fenomeni öldürüldü

15.20'de saldırganın binanın çıkıntısında ölü bulunduğunu bildirdi. Saldırganın "ağır yaraları olduğunu" ifade edilirken, intihar mı ettiği yoksa polis tarafından mı vurulduğu henüz netlik kazanmadı.