CiddiGazete- Emeklilere açlık sınırı altında maaş verilmesine tepkiler dinmezken, seçim öncesi hükümetten promosyon hamlesi geldi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın yaptığı açıklamaya göre kamu bankalarının üç yılda bir kez verilen promosyon ödeme miktarları alınan aylığa göre 8 bin lira ile 12 bin lira arasında olacak.

Daha önce emeklilere kamu bankaları 3 bin lirayla 10 bin lira arasında maaş promosyonu veriyordu.

Kamu bankaları emeklilere en düşük 8 bin lira promosyon ödemesi yapacak. Emekli aylığına göre banka promosyonu tutarları 12 bin liraya kadar yükselecek.

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN NE DEDİ?

Cumhurbaşkanı Erdoğan açıklamasında "Kamu bankalarımız bu yılki promosyon ödemesi miktarlarını alınan aylığa göre 8 bin lira ile 12 bin lira arasında belirledi. Diğer bankaların da bu rakamların altında kalmayacak şekilde promosyon ödemeleri yapacağına inanıyorum" dedi.

EMEKLİ PROMOSYONLARI NE ZAMAN GEÇERLİ OLACAK?

Cumhurbaşkanı Erdoğan açıklamasının devamında ise banka protokolleri yürürlüğe girdikten sonra emeklilerin maaşlarını aldıkları yerden bu ödemeleri alabileceklerini vurguladı.

Erdoğan "Banka protokolleri yürürlüğe girdikten sonra emeklilerimiz maaşlarını aldıkları yerlerden bu ödemeleri alabilecekler. Yeni banka promosyon rakamlarının emeklilerimize hayırlı olmasını diliyorum" ifadelerini kullandı.

Daha önce promosyon alan emekliler, üç yılı doldurmadan veya aldığı promosyondan kalan borcunu kapatmadan yeni ödeme alamayacak.

EMEKLİ BANKA PROMOSYONU BAŞVURULARI NASIL YAPILIR?

Banka promosyonu başvuruları ilgili bankanın şubelerinden, internet bankacılığından mobil uygulaması üzerinden ATM'lerden ve SMS yöntemiyle başvuru yapabilirler. Promosyon ödemelerinden yararlanabilmek için maaş ödemelerinin 3 yıl boyunca ilgili bankadan alınacağına dair taahhüt verilmesi gerekmektedir.

Hangi banka ne kadar promosyon veriyor:

ING

15.000 TL'ye varan promosyon

İŞ BANKASI

7.500 TL'ye varan promosyon

AKBANK

10.000 TL nakit promosyon

2.500 TL chip para.

DENİZBANK

5.000 TL promosyon

YAPI KREDİ

12.500 TL'ye varan promosyon

GARANTİ BANKASI

Altında kritik tarih Altında kritik tarih

8.500 TL'ye varan promosyon

TÜRKİYE FİNANS

15.000 TL'ye varan promosyon

KUVEYT TÜRK

8.000 TL'ye varan promosyon

QNB FİNANS BANK

9.200 TL'ye varan promosyon

TEB

5.000 TL'ye kadar nakit promosyon

ŞEKERBANK

5.000 TL'ye varan nakit promosyon