CiddiGazete- Konya Necmettin Erbakan Üniversitesi, vatana ihanetten asılan Şeyh Sait ve İskilipli Atıf'ı "şehit" sayıp anma programına düzenledi.

Skandala Türk milliyetçileri tepki gösterdi. İyi Parti Konya Milletvekili Ünal Karaman, TBMM Genel Kurulu'nda yaptığı konuşmada, Şeyh Sait ve İskilipli Atıp'ın vatan haini olduğunu bir kez daha vurgulayan sert bir konuşma yaptı. Karaman, "İngilizlerden aldığı talimat ve cesaretle isyana kalkışan, kahraman Türk askerinin mübarek kanını döküp şehit eden caniler sürüsünün başı Şeyh Sait ve İskilipli Atıf vatan hainidir" dedi.

VATAN HAİNLERİ ŞEHİT OLUR MU?

İyi Parti kurultayında Kodaz sürprizi İyi Parti kurultayında Kodaz sürprizi

Konya Necmettin Erbakan Üniversitesi'ndeki skandal konferans tepki çekti. Üniversitede bugün, "Şubat Ayı Şehadet Ayı" konulu bir konferans verileceği duyuruldu. Programa vatana ihanetten idam edilen Şeyh Sait ve İskilipli Atıf da dahil edildi.

Konya ÜniSkandala tepki gösteren İyi Parti Konya İl Başkanı Kadir Ulusoy, "Rezalete bak. Devlet üniversitesi hain Sait'i ve İskilipli Atıf'ı şehit sayıp anma programına dahil ediyor. Bu vatan için canını vermiş binlerce şehidin aziz hatırasına hakaret ediyorlar. Hain Sait de, Atıf da düşmanla işbirliği yapmış vatan hainleridir. Şu an iktidara çöreklenen zihniyet ne yaparsa yapsın bu gerçek değişmeyecektir" dedi.

"KONFERANS İPTAL EDİLDİ"

Kadir Ulusoy ve beraberindeki partililer, üniversitede konferansın yapılacağı bina önüne gittiler. Burada açıklama yapan Ulusoy, itirazları üzerine konferansın iptal edildiğini açıkladı. İyi Parti Konya İl Başkanı Ulusoy, "Buna müsaade etmeyeceğimizi dünden beri belirtiyorduk. Tepkilerimiz karşılık buldu. Konferans iptal edildi. Bundan sonra yapılacak hiçbir şeye alışmayacağız. Bu tür işlere tepki koyacağız" ifadelerini kullandı.