CiddiGazete- Siyasi tarihimizde bir ilk yaşandı. Partisine belediye başkan adaylığı isteyen milletvekilinin istifası istendi.

Balgat, Kocaeli'de MHP'nin de belediye başkan adayı olmasını isteyen Kocaeli Milletvekili Saffet Sancaklı'yı aforoz etti.

MHP'nin tartışmalı isimlerinden genel başkan yardımcısı Semih Yalçın, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı: "Kocaeli Milletvekili Saffet Sancaklı'nın Milliyetçi Hareket Partisi'nden istifası istenmiştir. Kamuoyuna saygıyla duyurulur."

MHP, 2019'daki yerel seçimlerde olduğu gibi 31 Mart 2024 seçimlerinde de Kocaeli ve ilçelerinde belediye başkan adayı çıkarmadan AKP'li isimlere destek verecek.

SAFFET SANCAKLI NE DEDİ?

İstifalarda Koray Aydın etkisi İstifalarda Koray Aydın etkisi

MHP Milletvekili Saffet Sancaklı, Kocaeli'den kendisini ziyarete gelen yerel medya mensuplarına, "Bu dönem MHP'ye en azından bir belediye vermezlerse, beni seçim sürecinde ve seçim çalışmalarında Kocaeli'de göremezler. Tabanımız bunu anlar. Bunu çok iyi anlayacak olan teşkilatlarımız emin olun sahada olmayacaktır. Cumhur İttifakı Kocaeli'de en az 4-5 belediyeyi kaybeder. Bu sefer umdukları gibi olmaz" demişti.

Sancaklı'nın sözleri sorulan Devlet Bahçeli, "Futbol hayatında 3 büyük kulüpte oynama geleneğini siyasette de mi sürdürmek istiyor? Tercih kendisinindir" diye cevap vermişti.