CiddiGazete- Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron, gerçekleştirdiği ulusa sesleniş konuşmasında Fransa'da ilan edilen sokağa çıkma yasağının bir ay daha uzatılarak, 11 Mayıs tarihine kadar devam edeceğini duyurdu.

Macron, salgınla mücadele kapsamında her vatandaşa maske temin etmeyi hedeflediklerini aktarırken, 11 Mayıs tarihinden itibaren ülkedeki durumun normale dönmesi durumunda okulların tekrar açılabileceğini söyledi.

Fransız Cumhurbaşkanı, Avrupa Birliği sınırlarının yeni bir karara kadar kapalı tutulmaya devam edileceğini açıklarken, ülkede yapılması planlanan festivallerin Temmuz ortasına kadar ertelendiğini duyurdu.

Macron, ülkede bulunan bar, restoran, sinema gibi toplu alanların 11 Mayıs'tan sonrada kapalı kalacağını dile getirdi. Macron, salgınla mücadele eden sağlık çalışanlarına teşekkür ederek, “Bu sağlık krizi eksiklerimizi görmemize sebep oldu, özellikle medikal malzeme konusunda. Gereken dersleri aldık” ifadelerini kullandı.

ÖLÜ VE VAKA SAYISI ARTTI

Fransa Sağlık Direktörü Jerome Salomon, yaptığı açıklamada Fransa’da coronavirüs nedeni ile son 24 saatte hastanelerde 335 kişinin, bakım evlerinde ise 239 kişinin daha hayatını kaybetmesi ile ölü sayısının 14 bin 967'ye ulaştığını duyururken, Fransa'da toplam coronavirüs vaka sayısının 136 bin 779'a yükseldiğini aktardı.

Salomon, 32 bin 113 kişinin hastanelerde coronavirüs nedeni ile yattığını ifade ederken, 6 bin 821 kişinin yoğun bakımda olduğunu söyledi. Öte yandan coronavirüs hastalığını yenerek taburcu olan kişi sayısının 27 bin 718'e ulaştığı belirtildi.