CiddiGazete- Gerçek zamanlı dünya istatistiklerini yayımlayan Worldometer sitesine göre dünyada coronavirüs vakalarının sayısı 35 milyonu, ölüm sayısı ise 1 milyonu aştı. Ancak uzmanlar gerçek sayıların çok daha yüksek olduğunu öne sürüyor.

Dünya Sağlık Örgütü'nden (DSÖ) de bu yönde bir açıklama yapıldı. DSÖ Acil Programlar Direktörü Mike Ryan, dünyada her 10 kişiden birinin coronavirüse yakalanmış olabileceğini söyledi.

Hacettepe Üniversitesi Tıp Fakültesi Çocuk Enfeksiyon Hastalıkları Bilim Dalı ve Enfeksiyon Hastalıkları Derneği Başkanı Prof. Dr. Mehmet Ceyhan, bunun çok da kötü bir durum olmadığını belirtti.

Prof. Dr. Ceyhan, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, “TOPLUMSAL BAĞIŞIKLIĞA DÜŞÜNDÜĞÜMÜZDEN DAHA YAKIN OLABİLİRİZ. Dünya’da saptanan vakaların en az 10 katı kadar virus pozitif kişi var dediğim zaman, bazen kötü bir şeyden bahsettiğim sanılıyor.

Oysa bu vakalar belirtisiz veya hafif seyrettiği için, aslında sayı ne kadar yüksekse, toplumsal bağışıklığa o kadar yaklaşıyoruz. Dünya Sağlık Örgütü saptanan vakaların 20 katının enfekte olduğunu hesaplıyor” ifadelerini kullandı.