CiddiGazete- Brezilya Devlet Başkanı Jair Bolsonaro ile yaptığı bir görüşmeye katılan üç kişide coronavirüs tespit edilmesinin ardından coronavirüs testi yaptıran ABD Başkanı Donald Trump'ın coronavirüs testinin negatif sonuçlandığı bildirildi.

Konuya ilişkin açıklama yayınlayan Beyaz Saray doktoru Sean P. Conley, şu ifadeleri kullandı:

"Aşağıdaki bilgileri Başkan Trump'ın izniyle paylaşıyorum. Dün akşam, COVID-2019 testine ilişkin ABD Başkanı ile yapılan kapsamlı görüşmelerin ardından, kendisine test uygulanmıştır. Bu akşam test sonucunun negatif olduğu bilgisini aldım. Mar-a-Lago'da Brezilya heyeti ile akşam yemeğine katılmasının üzerinden bir hafta geçen ABD Başkanında semptom gözlenmemektedir."

TRUMP 'SONUÇLARI HENÜZ ALMADIM' DEMİŞTİ

ABD Başkanı Donald Trump, Beyaz Saray'da "Coronavirüs Görev Gücü" ekibi mensuplarıyla basın toplantısı düzenleyerek, yeni tip coronavirüs (Kovid-19) salgınına ilişkin açıklamalarda bulunmuştu

Trump, "Amerika’da herkes bedava coronavirüsü testi olabilecek" demişti ve "Şimdiye dek ABD'de coronavirüsten 50 kişi hayatını kaybetti" diye konuşmuştu. Trump açıklamasında coronavirüs testi olduğunu, ancak sonuçları henüz almadığını belirtmişti.