CiddiGazete- Bu sabah Ankara'da Emniyet Genel Müdürlüğü'ne yönelik düzenlenen hain saldırıyı terör örgütü PKK bağlantılı HPG üstlendi.

Erzincan depremle sallandı Erzincan depremle sallandı

Irak'ın kuzeyinden yayın yapan Rudaw'ın haberine göre; açıklamada saldırının HPG'ye bağlı "Ölümsüzler Taburu" adlı terörist grup tarafından düzenlediği iddia edildi. Açıklamada saldırının "Rojhat Zilan" ve "Erdal Şahin" kod adlı teröristler tarafından gerçekleştirildiği bilgisine de yer verildi.

MİSYONLARI MASUM İNSANLARI ÖLDÜRMEK

HPG, tam adı ile "Halk Savunma Güçleri", terör örgütü PKK'nın amacı ve stratejisi doğrultusunda Türkiye'de sivillere, polis karakollarına ve askerî hedeflere karşı intihar saldırıları, silahlı ve bombalı saldırılar düzenleyen PKK'nın askeri kanadı.

Çeşitli kaynaklarda örgütün savaş stratejisi olarak gerilla savaşı yöntemlerini kullandığı iddia edilmiştir.

İlk olarak Kürdistan Kurtuluş Güçleri adıyla kurulan eli kanlı örgüt, 1986 yılında Kürdistan Halk Kurtuluş Ordusu ismini almıştır. 2000 yılında düzenlenen 7. PKK Kongresi'nde isim değişikliğine gidilerek günümüzdeki adını almıştır.

ELEBAŞLARI MURAT KARAYILAN

"HPG Rehber Apo'nun Fedai Ordusudur" sloganını kullanır. Terörist elebaşı Bahoz Erdal, 2004-2009 yılları arasında HPG'nin yöneticiliğini yapmıştır. 2013 yılından bu yana terör örgütü HPG'nin elebaşı 900 bin TL'lik saat takan Murat Karayılan'dır. 2014 yılından sonra HPG'li teröristler YDG-H içinde de yer almaya başlamış, bu teröristlerin yönlendirmeleriyle çeşitli toplumsal olaylar ve sivillere karşı kanlı saldırılar meydana gelmiştir.

HPG, PKK'nın uzantısı veya diğer adları olarak kabul edilmekte ve terör örgütü olarak tanınmaktadır.

SÜLEYMAN SOYLU NE DEMİŞTİ?

Eski İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, 14 Şubat 2021'de yaptığı sosyal medya paylaşımında, "Murat Karayılan'ı yakalayıp bin parçaya bölmezsek bu millet ve şehitlerimiz yüzümüze tükürsün..." demişti. Soylu daha sonra siyasi çalışmalarına ağırlık verince terörist Karayılan için Türk milletine verdiği sözü unuttu.