CiddiGazete- CHP Genel Başkanı ve Millet İttifakı Cumhurbaşkanı Adayı Kemal Kılıçdaroğlu, CHP Genel Merkezi'nde basın toplantısı düzenledi.

"Cumhurbaşkanı Kılıçdaroğlu" sloganları ile karşılanan Kılıçdaroğlu, "Teşekkür ederim. Seçim günü beraber gideceğiz hiç endişelenmeyin" dedi. Kılıçdaroğlu'nun konuşmasından satır başları şöyle:

14 Mayıs geride kaldı. 28 Mayıs günü cumhuriyetimiz, devletimiz ve milletimiz için yeniden çok önemli bir seçime gidiyoruz. 28 Mayıs günü iki aday ve iki farklı anlayış daha önce bir seçim olmamış gibi sıfırdan milletimizin karşısına çıkacak. Benim görevlerimden birisi de gerçekleri söylemektir. Başta ilk turda bize inanan, bizi destekleyen 25 milyon seçmen olmak üzere oyunu kullanan tüm vatandaşlarıma yürekten teşekkür ediyorum. Herkes sağ olsun.

Daha önce de belirttiğim gibi ilk turda sandıktan bu iktidara karşı memnuniyetsizlik ve değişim mesajı çıktı. Erdoğan iktidarının küstahlığına çok güçlü bir şekilde dur dedik. Çünkü milletimin oyunun yarısını bile alamadılar. İktidar partisinin oyları önemli ölçüde eridi. Neticede AK Parti 7 puan geriledi.

Maalesef bir demokrasi şöleni ve huzur havası içinde geçmesi gereken bir seçim süreci Erdoğan'ın yalan ve iftira kampanyalarıyla gölgelendi. Ben karşımda daha mert daha yürekli bir rakip görmek isterdim. Bu ülkenin vatandaşı da miting meydanlarında montajlanmayan ve bundan medet ummayan adayları hak ediyordu. Yürekli, doğru dürüst, yürekli insanları hak ediyordu. Siyasi kültürümüz bir kez daha lekelendi. Ancak milletimizi çaresizlik içerisinde, iftira ve karalamaya kampanyalarıyla aldatmaya çalışanlar amaçlarına ulaşamadılar. Vatandaşlarımız bu görevi şimdilik ve daha sonra da vermeyecek.

Sonuçta, milletimiz ilk turda yetkiyi iktidara vermeyerek bu sistemden ve bu zihniyetten memnuniyetsizliğini ortaya koydu. Milletimiz öbür tarafa gereğini yaptı bize de güçlü mesajlar verdi. Kimi sandığa gitmedi, kimi tepkisel oy kullandı, kimin de eli istemeye istemeye Erdoğan'a gitti. Çünkü mevcut yönetimin kara propagandasına maruz bırakıldı. Bizde sizlerin mesajlarını aldık. Bu güzel memleketimizde, adalet, bereket ve huzuru getirmek için ulaşmamız gereken milyonlarca insanımız var. 10 günde bütün gayretimizi bu alanda göstereceğiz.

Tüm tutanaklar elimizdedir. Tek bir oyun dahi hakkını yedirmeyeceğiz. Biz YSK'ya gerekli tüm itirazları yaptık. Son bir oy dahi doğru yazılana kadar tepelerindeyiz. Bu seçim bir kez daha gösterdi ki bunların usulsüzlük ve ahlaksızlıkları sınır tanımıyor.

28 Mayıs tarihinde, seçim sabahı her sandıkta bu kez 5 müşahide ihtiyacımız var. Hakkını yedirmeyecek, her koşulda güvenebileceğimiz çok daha fazla yiğit kadın ve erkek sandık görevlisine de müşahide de ihtiyacımız var.