CiddiGazete- İyi Parti Genel Başkanı Meral Akşener'in yerel seçimde Ankara ve İstanbul'da kendi adayları ile gireceklerini açıklamasının ardından başlayan tartışmalara sürüyor. 26 Ağustos'taki açıklamasında Ankara ve İstanbul için açık kapı bırakan Akşener, 6 Eylül'deki son açıklamasında ise iki büyükşehirde de kendi adayları ile seçime gireceklerini duyurdu.

Erdoğan Müsavat Dervişoğlu'nu aradı Erdoğan Müsavat Dervişoğlu'nu aradı

Akşener'in açıklamalarına tepki gösteren Sözcü yazarı İsmail Saymaz, "10 günde ne değişti" diye sordu.

Akşener’in 26 Ağustos'ta Afyon'da 81 ilde ayrı aday çıkaracaklarını söylerken, "Bazı yerlerde bazı anlaşmalar olabilir. Onları konuşmuş değiliz" dediği sözleri ile İyi Parti Sözcüsü Kürşad Zorlu'nun 29 Ağustos'ta Ankara ve İstanbul'da aday çıkaracakları şeklindeki açıklamasını düzelterek "Aday isimleri üzerinde anlaşmalar olabilir" dediğini hatırlatan Saymaz, "26 Ağustos'tan 6 Eylül'e kadarki 10 günde ne değişti de İstanbul ve Ankara için bıraktığı açık kapıyı kapattı?" diye sordu.

"NEDEN KARŞILARINA ADAY ÇIKARIYORSUNUZ?"

"Meral Akşener'e iki soru" başlıklı yazısında, Saymaz yazısının ilgili bölümünde şöyle devam etti:

İyi Partililer Akşener'in "İki başkanımız da bizim için hizmetleri dolayısıyla hala kıymetliler" dediğini aktarıyor. Anlaşılır gibi değil. İmamoğlu ve Yavaş, sizler için hala kıymetli ise neden karşılarına aday çıkarıyorsunuz, sayın Akşener? Neyi test etmek istiyorsunuz? Belediyelerden yandaş vakıflara bağlanmış olup İmamoğlu ve Yavaş döneminde kesilen hortumların tekrar takılıp takılmayacağını mı? İki büyükşehir belediyesinin AK Parti'nin insan ve kaynak havuzuna çevrilip çevrilmeyeceğini mi? İBB ve ABB'nin kapısındaki TC ibarelerinin indirilip indirilmeyeceğini mi? Neyi?"