CiddiGazete- AKP Küçükçekmece Belediye Başkan Adayı Aziz Yeniay, Kanarya Mahallesi'ndeki Mardinliler Derneği'nde konuşma yaparken binaya silahlı saldırı düzenlendi.

Büyük panik yaşanan saldırıda can kaybı olmazken, E.G.D. isimli kadın yaralandı.

Saldırıdan kısa süre sonra içişleri eski bakanı Süleyman Soylu da olay yerine gelerek güvenlik güçlerinden bilgi aldı.

MURAT KURUM ORTALIĞI KARIŞTIRDI

AKP'nin İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Murat Kurum, olayla ilgili yaptığı sosyal medya paylaşımında bir vatandaşın hayatını kaybettiğini duyurdu. "Son dakika" mahreciyle geçilen haberin doğru olmadığı kısa süre sonra ortaya çıktı. İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya ve Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, saldırıda ölen vatandaş olmadığını, bir vatandaşın yaralandığını duyurdular.

"TEHDİTLER BİZİ ASLA VE ASLA YOLUMUZDAN DÖNDÜREMEYECEK"

Saldırıyla ilgili sosyal medya hesabından paylaşım yapan ve bir vatandaşın hayatını kaybettiğini iddia eden Murat Kurum'un dezenformasyon içeren mesajı şöyle: "Küçükçekmece Belediye Başkan Adayımız Aziz Yeniay'ın seçim çalışması yaptığı sırada uzun namlulu silahlarla gerçekleştirilen saldırıyı lanetliyorum. Hayatını kaybeden vatandaşımıza Allah’tan rahmet diliyorum. Hepimize geçmiş olsun. Demokrasimize yönelik bu tehditler bizi asla ve asla yolumuzdan döndüremeyecek!"

ALİ YERLİKAYA'DAN AÇIKLAMA

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, saldırıya ilişkin geniş çaplı tahkikat başlatıldığını belirterek "Bugün saat 16.30 sıralarında AK Parti Küçükçekmece Belediye Başkan Adayı Sayın Aziz Yeniay'ın Kanarya Mahallesi'ndeki aday tanıtım etkinliğinin olduğu yere uzun namlulu silah ve tabanca ile ateş açılmıştır. Saldırıda E.G.D adlı kadın vatandaşımız yaralanmıştır. Yaralı vatandaşımıza acil şifalar diliyorum. Seçim sürecine ve demokrasimize yönelik bu tür menfur saldırıları şiddetle kınıyorum" dedi.

İlk 11'deki Arda Güler gol attı İlk 11'deki Arda Güler gol attı

YILMAZ TUNÇ: SORUŞTURMA BAŞLATILDI

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, saldırıyla ilgili yaptığı paylaşımda şöyle dedi:

Küçükçekmece Belediye Başkan Adayımız Aziz Yeniay'ın seçim çalışması yaptığı sırada gerçekleştirilen silahlı saldırıyı şiddetle kınıyorum. Yaralı vatandaşımıza acil şifalar diliyorum. Saldırı ile ilgili olarak Küçükçekmece Başsavcılığı tarafından adli soruşturma başlatılmış olup, saldırganların yakalanmasına yönelik çalışmalar devam etmektedir. Demokrasimize yönelik bu tür kalleş saldırılar hiçbir zaman amacına ulaşamayacaktır."

İMAMOĞLU, KURUMUN PAYLAŞIMI ÜZERİNDEN RAHMET DİLEDİ

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, sosyal medya hesabından saldırıyla ilgili bir paylaşım yaptı. İmamoğlu, "AK Parti Küçükçekmece Belediye Başkan Adayı Sayın Aziz Yeniay'ın seçim çalışması sırasında silahlı saldırı olduğu bilgisini üzülerek öğrendim. Olayda hayatını kaybeden vatandaşımıza Allah'tan rahmet diliyor, Sayın Yeniay'a geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum. Demokrasi yarışını kirletmeye çalışan tüm karanlık gruplara karşı, birlikte omuz omuza duracağız" dedi.