CiddiGazete- Ülkü Ocakları önceki genel başkanı Sinan Ateş için ölüm emri veren isimler henüz resmen açıklanmadı ancak olaya karışan çete üyelerinden dördü daha bugün adliyeye sevk edildi.

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından açılan soruşturmada gözaltına alınan 18 şüpheliden 4'ünün daha emniyetteki işlemleri tamamlandı.

Sağlık kontrolünden sonra adliyeye sevk edilen şüpheliler, savcılık ifadelerinin ardından çıkartıldıkları mahkeme tarafından tutuklanarak cezaevine gönderildi.

TUTUKLU SAYISI 10'A YÜKSELDİ

Cinayetle ilgili gözaltına alınan 18 şüpheliden 7'si daha önce adliyeye getirilmiş, bunlardan 6'sı "tasarlayarak öldürme" suçundan tutuklanmış, 1 kişi ise adli kontrolle serbest bırakılmıştı. Böylece Sinan Ateş cinayetinde bugün tutuklananlarla birlikte tutuklu zanlı sayısı 10'a yükseldi.

TETİKÇİYİ ANKARA'YA İKİ POLİS GÖTÜRDÜ

Bugün tutuklanan dört şüpheli arasında dikkat çeken iki isim yer aldı. Özel harekât polisleri Murat Can Çolak ve Aşkın Mert Gelenbey'in, hakkında başka suçlardan da arama kararı bulunan firari tetikçi Eray Özyağcı'yı İstanbul'dan bir transporter araçla Ankara'ya getirdiklerinin tespit edilmesi üzerine sorgulanıp tutuklandıkları öğrenildi.

Transporter aracın sahibi olan ve dün tutuklanan Mustafa Uzunlar, emniyetteki ifadesinde, özel harekat polisleri Murat Can Çolak ve Aşkın Mert Gelenbey'i tanıyıp tanımadığı sorusuna, "Bu şahıslar 27 Aralık günü bizim otoparkta 61 OF 0609 plakalı transporter aracı almaya geldiğinde Dodo lakaplı Doğukan Çep isimli kişi bizim otoparktaydı. Kendisi bu kişileri polis olarak tanıştırdı. Gelenler iki kişiydi. 2'si de polis dedi. Bunlardan birinin hatta Özel Harekâtta çalıştığını söyledi" cevabını verdi.

"DODO" ARACI DÜĞÜN İÇİN İSTEDİ!

Mustafa Uzunlar, ifadesinde tetikçiyi İstanbul'dan Ankara'ya getiren aracı şüphelilere nasıl verdiği konusunu ise şöyle anlattı: "27 Aralık günü işletmiş olduğum Ataşehir'deki otoparka saat 15.00 sıralarında kendi aracımla tek başıma geldim. İşyerime geldiğimde Dodo lakaplı Doğukan Çep de otoparktaydı.

Kendisi ile oturup sohbet ettik. Kendisi ile sohbet ederken Ankara'da bir düğün olduğunu, düğün sahibine hediyesini verip gelmek için araç ihtiyaçları olduğunu, hatta Ankara'ya iki tane polis arkadaş ile birlikte gideceğini, birazdan polislerin de otoparka geleceğini söyledi. Bunun üzerine ben ilk başta aracımı vermemek için çeşitli bahaneler ürettim. O sırada daha sonradan emniyette isimlerini öğrendiğim Murat Can Çolak ve Aşkın Mert Gelenbey adlı polisler geldi. Bu polislerin gelmesi üzerine Doğukap Çep ısrar etti, aynı gün gidip gecesi dönüş yapacağını söyledi. 'Tamam, aracı vereyim ancak biran önce gidip gelin, aracı sağ salim teslim edin' diye Doğukan'a söyledim. Doğukan da 'Birini bekliyoruz, daha gelecek. O da bizimle Ankara'ya gelecek' dedi. Ben araç temiz olsun diye otoparkımızda bulunan yıkamaya aracı yıkatmak için verdirttim."

ARABAYI GERİYE YİNE POLİS BIRAKTI

Bu sırada "Papi" lakaplı Eray Özyağcı da otoparka geldi. Araç içindeki şahsi eşyalarımı aldım. Aracı kendilerine 27 Aralık günü saat 16.30-17.00 sıralarında otoparkta teslim ettim. Doğukan'a 'hani sen de gidecektin' diye sorduğumda 'Yok ben kalacağım, arkadaşlar gidip gelecek' dedi. Bunun üzerine ben spor yapmak için spor salonuna gittim. 28 Aralık günü otoparka geldiğimde aracın otoparkta olduğunu gördüm. Çalışan personele sorduğumda aracın sabah saat 09.28 sıralarında kendisini polis olarak tanıtan polislerden esmer olan polisin tek başına getirip bıraktığını öğrendim."

Şüpheli Uzunlar ifadesinin devamında, "Doğukan Çep ile aracı teslim ettikten sonra kesinlikle yüz yüze görüşmem olmadı. İlk verdiğim gün gecesi 'ne yaptınız araç nerde' diye sordum. Doğukan da 'yoldalar geliyorlar' dedi" iddiasında bulundu.