CiddiGazete- Cumhurbaşkanı seçimindeki makas değişikliğiyle ülkücü camiada eleştirilerin hedefi olan Sinan Oğan, Zafer Partisi İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Azmi Karamahmutoğlu'nu hedef aldı.

İyi Parti'de karar günü İyi Parti'de karar günü

Merhum Alparslan Türkeş döneminin son Ülkü Ocakları Genel Başkanı olan Karamahmutoğlu'nun kendisi hakkında eleştiri yaptığını iddia eden Sinan Oğan, sosyal medya hesabından paylaşımda bulundu.

Kendisinin Türk dünyasına büyük hizmetleri olduğunu savunan Oğan, Azmi Karamahmutoğlu için ağır ifadeler kullandı.

"DAHA ÖNCE ŞAHSIMA İFTİRA ATTIN"

Sinan Oğan'ın editöryal müdahale yapmadığımız sosyal medya paylaşımı şöyle:

Azmi Karamahmutoğlu,

Önemli bir seçim arefesinde seçimlerde yüzde 5,2 oy almış birisinin tabanından oy alma çareleri aramak yerine sürekli bu kitleye iftira atarak siyaset kalibreni ortaya koyuyorsun! Daha önce şahsıma iftira attın ama Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ ile olan dostluğumuz ve seçimlerdeki beraberliğimiz yüzü suyu hürmetine cevap vermedim. Ama görüyorum ki ben cevap vermedikçe sen iftiralarına devam ediyorsun. Ve artık günah bizden gitti!

İstanbul gibi aziz bir şehrimize Belediye başkan adayı olmuşsun ama utanmadan yalan konuşup, iftira atıyorsun.

Güya sen beni tanıdığında ben sosyalistmişim! Sen beni ne zaman tanıdın Azmi Karamahmutoğlu?

Sen Mersin'de Meslek Yüksekokulu'nda okuduğunda ben İstanbul’da okuyordum o esnada tanışmadık. Rahmetle andığım İstanbul Ülkü Ocakları eski il başkanı Nihat Çetinkaya ile beraber 1988 yılında İstanbul’da Azerbaycan Derneği’ni kurup Azerbaycan’ın bağımsızlık mücadelesi verdiğimizde tanışmış olamayız zira sen oralarda yoktun, yine rahmetle andığım Türk Dünyası Araştırmaları Vakfı Başkanı Turan Yazgan hocamla beraberdim, 1989'da Türk Dünyası Atlasını ilk defa olarak ben hazırlamıştım orada da tanışmadık. Ben onların yanında Türk dünyası mücadelesi verdiğimde de tanışmadık. 1990 yılında Rus tankları Bakü'de katliam yaptığında Sovyetler Birliği İstanbul Başkonsolosluğu önüne şahsen 25 bin kişiyi yığıp mitinge liderlik ettiğimde de sen yoktun, orada da tanışmadık. Ardından Azerbaycan’a gittim orada da rahmetli Elçibey’in yanındaydım, orda da tanışmadık seninle. Sonrasında Azerbaycan'da TIKA Temsilcisi olarak Türk dünyasına hizmet veriyordum ve üniversitede öğrenci yetiştiriyordum, orada da tanışmadık. 2000 yılında Türkiye’ye dönüp Ümit Özdağ ile ASAM’da çalışmaya başladım. Orada da tanışmadık. Yine sonrasında MHP'de Sn. Genel Başkana danışmanlık yaptım, sonrasında da mecliste MHP milletvekiliydim. Buralarda da tanışmadık. Seninle ilk buluşmamız 2015 yılında benim MHP Genel Başkan Adaylığım zamanında İstanbul'da bir ofiste oldu. O zaman bana genel başkan olursam seni partiye yeniden alıp almayacağım sormuştun ve ben de elbette partiden kopan herkesi toparlayacağım demiştim sen de beni desteklediğini ifade etmiştin. Madem ben sosyalisttim neden benimle görüştün ve desteklediğini ifade ettin? Sonra seni en son Kemal Kılıçtaroğlu'ndan bir vekillik kapmak için HDP ile kolkola görmüştük. Kılıçtaroğlu kimlere kimlere vekillik verdi de seni kullanıp bir vekilliğe dahi layık görmeyip buruşturup bir kenara attı.

Bir ara ATA ittifakı ve Zafer Partisi'ne oy verip oyunuzu heba etmeyin diyordun... En son seçimlerde şu an adayı olduğun Zafer Partisi'ne oy vermediğin gibi Türk Milliyetçilerini Zafer Partisi yerine CHP'ye oy vermeye çağırıp HDP ile kol kola girmeye davet ediyordun!

Bu tiplerin ortak bir özelliği vardır. Ellerinde bir kantar olduğunu, herkesin ülkücülüğünü milliyetçiliğini tartabileceklerini sanıyorlar. Sözüm ona 'en ülkücü onlar' oysa ki Kılıçdaroğlu'nun arkasında dolandıklarında o kantarın kendilerini de tarttığını unutuyorlar. Öyleyse açıkça söyleyeyim İstanbul seçimlerinde durduk yere bize iftira atarak kaydedeceğiniz mesafe yok. Aksine ne Sinan Oğan Gönüllüleri’nden ne de Türkiye ittifaki Partisi üyelerinden ve hemşeri gruplarımızda tek bir oy dahi alamayacaksın!

Ayrıca ömrünü Türk dünyasına hizmet mücadelesinde geçirmiş ve tüm bunları yapmak sosyalistlik, bir vekillik kapmak için Kılıçtaroğlun kuyruğunda HDP ile kolkola girmek milliyetçilik, ülkücülük öyle mi Azmi Karamahmutoğlu?"

SİNAN OĞAN'IN DOKTORA TEZİNDE İLGİNÇ İFADE

Sinan Oğan'ın doktora tezi, 2009 yılında MGİMO Moskova Devlet Uluslararası İlişkiler Enstitüsü'nde tamamlandı. Oğan'ın tez danışmanı Sergey Borisoviç Drujilovskiy.

Tez SinanTezin 22. sayfasında yer alan "MHP gibi partiler uyguladıkları politikalarla Türk dünyasını yeni bir 'soğuk savaş' tuzağına düşürmeye çalıştılar" ifadesi dikkat çekti.

Ekran Resmi 2024 02 16 23.43.09

TOMBUL, SİNAN OĞAN'IN MİLLİYETÇİLİĞİNE KEFİL OLDU

Yakın çalışma arkadaşı Amine İlknur Tombul da google'dan topladığı fotoğraflarla X hesabından paylaşım yaparak Sinan Oğan'ın milliyetçiliğini kanıtladı.

Amine Tombul 2

Oğan için seri paylaşımlar yapan Tombul, seçimde sandık başında çektirip paylaştığı fotoğrafına eleştiri gelince şu cevabı vermişti: "Ablacım sandık sandık gezerken stiletto çok yoruyor, arabayı da rahat kullanamıyorum. Kemal dedem kazansın da ben rüküş olmaya okeyim."

Amine Tombul 1Siyasete AKP'de başlayan Amine İlknur Tombul, daha sonra şansını Demokrat Parti'de denedi. Tombul, daha sonra CHP'ye yanaştı ancak beklediği ilgiyi göremedi. Tombul şimdi Türkiye İttifakı Partisi Kadın Kolları Genel Başkanı. Seçim vizesi alamayan Türkiye İttifakı Partisi, Sinan Oğan'ın önderlik ettiği küçük bir gruptan oluşuyor ve AKP'ye destek veriyor.

Ilknur 17SBu da Amine İlknur Tombul'un AKP'li günlerinden bir hatıra...