CiddiGazete- AKP'ye iltica eden Sinan Oğan, Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu'nun himayesinde Antalya'da düzenlenen organizasyona katıldı.

AKP'lilerle buluşan Oğan, Hüdapar, YRP, DSP ve BBP'in yer aldığı Cumhur İttifakı'nın bileşenlerinden Devlet Bahçeli'ye sinyal yaptı.

Oğan, AKP'li davetlilere makas değiştirmesinin gerekçesini anlatırken, "Benim de siyaset yaptığım MHP'nin de olduğu sayın Bahçeli'nin de olduğu ittifakı seçmeyecektik de gidip HDP'nin destek verdiği ittifakı mı seçecektik?" dedi.

18 NİSAN'DA NE DEDİ?

Sinan Oğan, yaklaşık bir ay önce katıldığı TV programında kendisine yöneltilen, "Şu an Devlet Bahçeli karşınızda olsa ona ne söylemek istersiniz?" sorusuna, "Türk Bayrağındaki 'Türk' ismini (ifadesini) çıkarmayı talep eden Hüdapar'la Türk milliyetçileri nasıl yan yana gelebilir?" diye cevap vermişti.

BAHÇELİ OĞAN'A SAYDIRDI

Cumhur İttifakı ortağı Devlet Bahçeli de 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı kutlama metninde Sinan Oğan'a şu ifadelerle yüklenmişti: "Olmayan siyasi gücünü varmış gibi gösterip siyaseti at pazarına çevirenler, kamuoyuyla gün aşırı talep listeleri paylaşanlar samimi olmadığı gibi milli ve ahlaki değerlerle ters düşen fırsatçı acizlerdir."

İŞTE SİNAN OĞAN'I DESTEKLEYEN PARTİLER

Sinan Oğan, Antalya'daki konuşmasında kendisini üç siyasi partinin desteklediğini bir kez daha vurguladı.

Sinan Oğan'ın "Beni destekliyorlar" dediği Türkiye İttifakı Partisi'nin bin 302, Ülkem Partisi'nin 2 bin 625, Vatan ve Hürriyet Partisi'nin de bin 131 üyesi bulunuyor. Oğan'ın arkasındaki toplam 5 bin 58 üyesi olan üç parti de gerekli koşulları taşımadıkları için 14 Mayıs'ta yapılan seçimlere katılamadı.