CiddiGazete- ATA İttifakı Cumhurbaşkanı Adayı Sinan Oğan, bir süre gönüllü ekibinde yer alan Alperen İnce’nin “Yol ayrımımız, özel sohbetimizde ‘İkinci turda gerekirse Cumhur İttifakı'nı destekleyebiliriz. Bakanlıklarımız, müdürlüklerimiz olabilir’ demesinden kaynaklanır” iddiasına yönelik açıklama yaptı.

Sinan Oğan, Twitter hesabından yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı:

PAZARLIK İDDİALARI

“Seçimlerin son günlerine girerken bize dönük ‘güya pazarlık yaptığımıza dair’ pis iftiraların hız kazanmaya başladığını üzülerek görüyorum. Biz hiç kimse ile pazarlık içerisinde değiliz, olmadık, olmayacağız. Pazarlık insanı olsaydık yıllarca sürdürdüğümüz dik duruşumuzu sürdürmezdik. Tüm siyaset hayatımız boyunca çizgimiz nettir ve değişmemiştir. Pis iftiralara papuç bırakmayız. Bizim beyanlarımız esastır. Gerisi boş laftır. Hep beraber ilk turda yüksek oy farkıyla, olmazsa ikinci turda yine yüksek oy farkıyla tek adam rejimini yıkacağız.

Biz ilk gün yola çıkarken ne dediysek aynı noktadayız. ‘Cennetin kapılarını açamasak da cehennemin kapılarını kapatabiliriz’ dedik. Hâlâ aynı noktadayız. Tek fark, Türk milletinin bize gösterdiği teveccüh sebebiyle artık cennetin kaplılarını da aralamaya başladık… Ne demiştik; #OAnGeliyor

ALPEREN İNCE MEVZUSU

“1 Eylül 2022 - 30 Eylül 2022 tarihleri arasında bizim gönüllü ekipleri içerisinde yer alan ve ‘1 aylık bursiyerlerimizden’ olan Alperen İnce işe yeterince vakit ayıramadığı, kendisine verilen gönüllü kardeşlerimizi arama işini tam olarak yapamadığı için kendisine teşekkür ettik, yollarımızı ayırdık. Ondan sonra da bir daha görüşmedik. Bizim ATA İttifakı Cumhurbaşkanı Adaylığımızı açıkladığımız tarih 11 Mart 2023’tür. Kendisi benim sosyal medya danışmanlığımı yapmamıştır. Aşağıda yazılanlar pis ve tutarsız bir iftiradır. Bu genç kardeşimiz daha toydur, ekipten çıkarılmasını kedisine yediremeyip iftiralara başlamıştır. Ayrıldığı gündem bu yana bize türlü türlü iftiralar atmıştır. Son iftirası ipe sapa gelmez niteliktedir. O kadar toydur ki gönüllü gruplarından geçen yıl ayrılmış, dün ayrılmış gibi algı yapmaktadır.”