Süper Lig'in yedinci hafta maçında Sivaspor-Ankaragücü maçının ilk yarısı karşılıklı gollerle 1-1 son erdi.

ORGİLL HATAYI AFFETMEDİ

16. dakikada Sivasspor savunmasının inanılmaz bir hata geldi. Savunmada topa sahip olan Aaron, Orgill'in baskısı sonucu topu kalecisine attı fakat top kalesini terkeden Samassa'yı geçti. Pozisyonu takip eden Orgill kariyerinin en kolay gollerinden birini attı.

MERT HAKAN MUHTEŞEM VURDU

26. dakikada Sivasspor rakip sahaya yine kalabalık geldi. Ceza sahasına gelen ortayı Hakan Arslan kafayla indirdi ve Mert Hakan topun gelişine çok güzel bir şutla skora dengeyi getirdi.

SİVASSPOR ÖNE GEÇTİ

48. dakikada Sivasspor nefes aldı. Ceza yayı üzerinde topla buluşan Mert Hakan, ayak içiyle çok şık bir vuruş yaptı ve top uzak köşeden ağlarla buluştu: 2-1

90+2. dakikada Erdoğan Yeşilyurt sağ tarafta topu taşıdı ve ceza sahasına girip arka direğe yerden bir orta yaptı. Müsait durumdaki Yatabare topu boş kaleye yolladı ve skoru 3-1'e getirdi.

Karşılaşmayı Sivasspor, 3-1 kazandı.

İLK 11'LER

Demir Grup Sivasspor: Samassa, Uğur, Caner, Aaron, Marcelo, Hakan, Traore, Mert Hakan, Fernando, Kone, Yatabare

MKE Ankaragücü: Korcan, Kitsiou, Michal Pazdan, Ante Kulusic, Tiago Pinto, Sedat Ağçay, Faty, Wilfred Moke, Hasan, İlhan Parlak, Dever Orgill.

MAÇ NOTLARI

Süper Lig tarihinde oynanan 16 maçta Sivasspor sahadan 10 kez galibiyetle ayrılırken, Ankara ekibi ise 1 kere galibiyet sevinci yaşadı. İki takım arasındaki 5 mücadele ise beraberlikle sonuçlandı.

Bu maçlarda kırmızı-beyazlılar 37 gol atarken kalesinde 18 gol gördü. İki takım arasında Sivas'ta 8 maç oynanırken, kırmızı-beyazlılar bu maçların 6'sında galip geldi 2 müsabakadan ise beraberlikle ayrıldı.

Ankaragücü Teknik Direktörü Metin Diyadin, cezasından dolayı karşılaşmayı tribünden izledi.