CiddiGazete

Süper Lig'in 13. haftasında Aytemiz Alanyaspor ile Ankaragücü karşı karşıya geldi. Bahçeşehir Okulları Stadyumu'nda oynanan karşılaşmayı ev sahibi ekip 5-0 kazandı.

İLK YARI

1. dakikada sol kanattan bindiren Djalma Campos'un pasıyla buluşan Bakasetas, ceza sahası dışında kaleye şutunu gönderdi. Kaleci Korcan Çelikay'ın çıkardığı topu Ankaragücü defansı kornere attı.

16. dakikada ev sahibi ekip golü buldu. Sağ kanattan gelişen atakta ceza sahası içine yapılan ortada Efecan Karaca topu kontrol etti. Bu futbolcunun içeriye çevirdiği meşin yuvarlağa Bakasetas çok sert vurdu. Rakip takım oyuncusuna da çarpan top filelerle buluştu: 1-0

19. dakikada Canteros'un sağ kanattan kullandığı serbest vuruşta Alanyaspor ceza sahası içerisinde karambol yaşandı. Topu önünde bulan Kulusic'in vuruşunda meşin yuvarlak savunmaya çarparak kornere çıktı.

24. dakikada Alanyaspor farkı 2'ye çıkardı. Ankaragücü, yarı sahasından çıkmak isterken Alanyasporlu futbolcu Baiano topu kaptı. Bu futbolcunun pasında kaleci Korcan Çelikay ile karşı karşıya kalan Djalma Campos, meşin yuvarlağı sol köşeden ağlara gönderdi: 2-0

Karşılaşmanın ilk yarısı, Aytemiz Alanyaspor'un 2-0 üstünlüğüyle sona erdi.

İKİNCİ YARI

56. dakikada Alanyaspor bir kez daha etkili geldi. Soldan topu taşıyan N'Sakala ceza sahasına girip uygun durumdaki Bammou'yu gördü. Faslı futbolcunun kontrolü iyi olmayınca Pinto araya girdi ve tehlikeyi önledi.

76. dakikada sağ taraftan ceza sahasına inen Efecan rakibine rağmen dar açıdan içeri çevirdi fakat Pazdan çok kritik bir hamleyle topu Bammou'dan önce kornere attı.

80. dakikada Caulker'ın uzaklaştırmak istediği top yükseklik kazandı. Kaleye sırtı dönük olan Orgill çaprazdan röveşata ile topu ağlara göndermek istedi fakat top ayağına oturmayınca etkili bir vuruş olmadı.

85. dakikada sağdan Onur'un yaptığı ortayı Djalma Campos kafayla indirdi. Ceza sahası içerisinde kontrol eden Bakasetas sol ayağıyla düzgün vurdu ve kendisinin ikinci, takımının üçüncü golünü kaydetti.

90+3. dakikada sağ kanatta topu kazanan Siopis çalımlarla son çizgiye indi ve kale sahasına ortaladı. Kaleci Korcan'ı geçen topu Djalma Campos boş kaleye gönderdi ve kendisinin ikinci, takımının dördüncü golünü kaydetti.

90+5. dakikada Ankaragücü savunması oyundan düştü. Defansın arkasına atılan pasa hareketlenen Djalma Campos kaleciyle karşı karşıya pozisyonda düzgün bir vuruş yaparak topu ağlara gönderip hattrick yapıyor: 5-0