CiddiGazete- Denizlispor, Abdülkadir Sünger'in kalesinde devleştiği maçta Galatasaray'ı Ziraat Türkiye Kupası'nda elemeyi başardı.

21 yaşındaki kaleci, 120 dakikada 18 kurtarış yaptı ve maça damga vuran isim oldu. Penaltı atışlarında da Oğulcan Çağlayan'a geçit vermeyen, takımının kullandığı 5. penaltıyı gole çeviren Abdülkadir, Nef Stadı'nda gecenin adamı olmayı başardı. Futbolseverleri mest eden performans sonrası genç kalecinin kariyeri de merak konusu oldu.

ABDÜLKADİR SÜNGER KİMDİR?

Abdülkadir Sünger, 24 Mayıs 2000 yılında Denizli'de dünyaya geldi. Denizli'de futbola başlayan genç kaleci, Sarayköy 26 altyapısında dikkatleri üzerine çekti ve Eylül 2016'da Denizlispor'un altyapısına transfer oldu.

Ocak 2020'de A takım kadrosuna dahil edilen ve sezonun ikinci yarısıda Süper Lig'de şans bulmaya başlayan Abdülkadir, 7 maçta forma giyerken kalesinde 17 gol gördü. Bu sezon Denizlispor'da 1. Lig'de bir maçta oynayan ve iki gol yiyen genç kaleci, Türkiye Kupası'nda ise Galatasaray'a karşı panter kesildi. Penaltılar dahil 19 kurtarış yapan Abdülkadir'in güncel piyasa değeri 200 bin Euro.

GALATASARAY MAÇLARININ YILDIZI!

Geçtiğimiz sezonun 41. haftasında Galatasaray, Denizlispor'u deplasmanda 4-1 mağlup etmiş, Abdülkadir 1'i penaltı olmak üzere 6 kurtarış yapmış, sarı kırmızı ekibin daha farklı bir galibiyet almasına engel olmuştu.

1.88 boyundaki kalecinin Denizlispor ile Haziran 2025'e kadar sözleşmesi bulunuyor.