Ne kadar da sevinmiştik iki gün önce. Çünkü FIBA Kadınlar Avrupa Kupası yarı final maçında Galatasaray rakibini yenmiş ve finale adını yazdırmıştı.
Bu kulvardaki diğer temsilcimiz Hatay büyükşehir Belediyespor Kadın Basketbol Takımı da yarı final ilk maçında İtalyan rakibine tam 20 sayı fark atmış final için geri sayım başlamıştı. Hatay Büyükşehir, rövanşı kazanır ya da 20 sayının altında kaybederse finalde Galatasaray'ın rakibi olacak, Avrupa Kupası'nda iki Türk takımı Avrupa'nın bu kulvardaki en büyüğü olmak için parkeye çıkacaktı.

HATAY BÜYÜKŞEHİR FİNALİ KAÇIRDI

Ancak Hatay Büyükşehir kızları sporseverlere tam bir şok yaşattı. Hatay'da oynanan ilk maçı 74-54 kazanan Hatay Büyükşehir Belediyespor, rövanşta İtalyan rakibi Reyer'e 80-57 yenilerek final şansını elinin tersiyle itti. Maçı 23 sayı farkla kazanan Reyer, FIBA Avrupa Kupası'nda Galatasaray Kadın Basketbol Takımı'nın rakibi oldu.

Final müsabakasının ilki 11 Nisan Çarşamba günü Galatasaray'ın ev sahipliğinde İstanbul'da oynanacak. Şampiyonun belli olacağı rövanş maçı ise Reyer'in ev sahipliğinde 18 Nisan Çarşamba günü Venedik'te yapılacak.