8 HAFTA SONRA GELEN 3 PUAN: 4-1

Sezona Metin Diyadin ile başlayan ancak ligin 20. haftasında İstanbulspor'a sahasında 1-0 kaybettikten sonra yollarını ayıran Giresunspor, tam 5 hafta sonra yeniden teknik direktör Metin Diyadin ile kazandı.

Çotanaklar, İstanbulspor mağlubiyeti sonrası Metin Diyadin ile yollarını ayırmış, takımın başına Yılmaz Vural'ı getirmişti. Tecrübeli teknik adam Vural takımın başında ancak 16 gün kalabilmiş ve takımına bir puan bile kazandıramadan Giresunspor'dan ayrılmıştı.

Giresunspor yönetimi, geçen hafta başında tekrar eski teknik direktör Metin Diyadin ile anlaşmıştı. Diyadin ile ligin güçlü ekibi Gazişehir Gaziantep ile sahasında karşılaşan Giresunspor, rakibini 4-1 mağlup ederek tamı tamına 8 hafta sonra galibiyet yüzü gördü.

Yeşil-Beyazlılar'ı galibiyete taşıyan goller Dk. 7 Korkishko, Dk. 18 Almeida, Dk. 69 Fatih Atik, Dk. 83 Mehmet Erdem Uğurlu'dan (Kendi kalesine) gelirken Gazişehir Gaziantep'in tek sayısını, 43. dakikada Özgür Can Özcan attı.

İlk yarıda Metin Diyadin ile 30 puan toplayan Çotanaklar, ligin ikinci yarısında sadece 1 puan topladı ve 4-1'lik Gazişehir Gaziantep galibiyetiyle 34 puana ulaştı.

ELAZIĞSPOR, ÜMRANİYESPOR'U 3-0'LA GEÇTİ

Bu arada üç hafta öncesine kadar Spor Toto 1.Lig'in lideri olan Ümraniyespor, zirve mücadelesi veren Tefteş Yapı Elazığspor'a deplasmanda 3-0 mağlup olarak liderlik şansını kaçırdı. Elazığspor, 3 puanı 3 golle alırken Gakkoşların gollerini Dk. 7 Appindangoye (Kendi kalesine), Dk. 51 Alpaslan Öztürk, Dk. 88 Hora (Penaltıdan) attı.