Süper Lig’in 13. haftasında oynanan Galatasaray-Atiker Konyaspor karşılaşmasının ardından bugün acil toplantı kararı alan Galatasaray yönetimi açıklama yaptı.

Türk Telekom Stadı’nda oynanan maçın son anlarında verilen tartışmalı penaltı kararı sonrasında bugün saat 14.00’te başlayan toplantı 3 saat sürdü.

Öte yandan toplantının başlamasından kısa süre önce TFF Başkan Vekili Ali Dürüst, federasyondaki tüm görevlerinden istifa ettiğini açıkladı.

İşte Galatasaray Başkanı Mustafa Cengiz’in açıklamaları:

“DÜN SPORTİF BİR CİNAYET İŞLENMİŞTİR”

“Dün sahada hepimizin de gördüğü gibi sportif bir cinayet işlenmiştir. Kendi evimizde, seyircimizin önünde takımımıza hak gaspı yapılmıştır. Göreve geldiğimiz günden bu yana Türk sporunun barış ve kardeşlik içinde, rakibe saygı kendine saygı anlayışımızdan asla uzaklaşmadık. Rakiplerimize futbolun tüm paydaşlarına ve TFF’ye hep dostluk mesajları verdik. Ve ne yazık ki, bu yaklaşımımız zayıflık, basiretsizlik ve hatta acizlik gibi algılandığını gördük. Bu samimi yaklaşımımız maalesef spor camiasında hak ettiği karşılığı görmedi”

“BURADA HATA DEĞİL KASIT OLDUĞUNA İNANIYORUZ”

“Türkiye’de VAR uygulamasının başladığı Süper Final maçından bu yana Galatasaray aleyhine sürekli haksızlıklar yapıldığını gördük ve tüm spor kamuoyu da buna şahit oldu. Bu kasıtlı eylemlerin sürekli olarak tekrarlanarak, taraftarı tahrik edercesine dakikalarca bekletilerek ne hedeflenmektedir. VAR ile ilgili kurallarda hakem kararsız kalmamalıdır ve VAR kontrolünü yapmalıdır der. Aklı selim hiçbir insanın kabullenemeyeceği haksız kararın korkmadan çekinmeden onbinlerce seyircinin önünde nasıl bir hedefi, açıklaması olabilir merak ediyoruz. Burada hata değil kasıt olduğuna inanıyoruz.”

“GARİPTİR CEZA YEDİK”

“VAR sistemi son derbide rakip oyuncu maçın 87. dakikasındaki faulde kullanılmadı. Hakem VAR’a gitmedi. Fırat Aydınus itirazları duymazdan geldi. Bu duruma itiraz ettik, ceza kuruluna sevk edildik gariptir ceza yedik. Keza Atiker Konyaspor maçının 88. dakikasında yine VAR hakemleri ile çok tartışmalı bir karar alındı. Hakem yine 4 dakika kulaklıktan iletişimle tahrik sebebi oldu, yetmezmiş gibi yanlış kararından dönmedi.”

“3 HAKEM DERHAL HAKEMLİĞİ BIRAKMALILAR”

“Dürüstlük şeffaflık gerektirir. Dürüst olmanız için önce açık olmanız gerekir. Bu kavramlar şu anda karşılığını bulamamıştır. Penaltı olmayan pozisyonda VAR hakemi ile saha hakeminin deşifre edilmesini ve resmen açıklanmasını istiyoruz. TFF gereğini yapmadığı takdirde, IFAB, UEFA ve FIFA nezdinde harekete geçilecektir. Galatasaray’ın haklarını gasp eden hakemler Fırat Aydınus, Halis Özkahya ve Hüseyin Göçek hakemlik camiasının dışında kalmalıdır. Derhal hakemlik mesleğini bırakmalılar.”

“TFF TÜM KURUMLARIYLA İSTİFA ETMELİDİR”

“Bu federasyon 2002 Dünya üçüncüsü, 2008 Avrupa üçüncüsü olan Türkiye’yi bugün üçüncü lige düşürmüştür. Bu federasyon içeride ve dışarıda Türkiye’yi temsil edememektedir. TFF şüpheyle yaklaşılan bir kuruma dönüşmüştür. TFF tüm kurullarıyla derhal istifa etmelidir. Bu istifa Türk futbolunun gelişebilmesi için gereklidir ve elzemdir. Camiamız içeriden ve dışarıdan her tür kışkırtmaya karşı uyanık olmalıdır. Geri çekilmeyeceğiz, taraftarımızla birlikte sonuna kadar mücadele edeceğiz. Kenetlenin, başka Galatasaray yok.”