CiddiGazete- Süper Lig'de 19 takımın mücadele ettiği 2022-2023 sezonunun 1. haftasında oynanan 9 karşılaşmada 27 gol atıldı.

Dört deplasman ekibinin kazandığı haftada, üç mücadele berabere sonuçlanırken, iki ev sahibi gülen taraf oldu. Her hafta bir takımın BAY geçeceği fikstürde, ilk haftada Hatayspor maç yapmadı.

Yeni sezon geçtiğimiz cuma günü oynanan İstanbulspor-Trabzonspor maçıyla başladı. Birinci Lig'de play-off şampiyonu olarak adını bir üst lige yazdıran sarı-siyahlılar, Atatürk Olimpiyat Stadyumu'nda Trabzonspor'u ağırladı. Son şampiyon unvanıyla sahaya çıkan bordo-mavililer, karşılaşmadan 2-0 galip ayrılarak sezona 3 puanla başladı.

Emre Belözoğlu yönetimindeki Başakşehir, Kasımpaşa'yı konuk ettiği maçı rahat bir oyun ve 4-0'lık farklı skorla kazandı. Haftanın en gollü karşılaşmalarından biri Atatürk Olimpiyat Stadyumu'nda oynandı. Alanyaspor, Andrea Pirlo'nun başına geçtiği Fatih Karagümrük deplasmanına çıkarken, 3 puanı 4-2'lik skorla aldı. Sezona 3 puanla başlayan bir başka ekip, Adana Demirspor oldu. Güney temsilcisi, Giresunspor'u deplasmanda 3-2’lik skor ile mağlup etti.

BEŞİKTAŞ 3 PUANA 90+6’DA UZANDI

Yeni sezona özellikle hücuma hattında yaptığı takviyelerle başlayan Beşiktaş, taraftarı önünde sezona galibiyetle başladı. Kayserispor, geçtiğimiz sezon ki kadrosunu koruyarak başladığı maçta ayağına gelen fırsatları değerlendiremezken, iki takım da mücadeleyi 10 kişi tamamladı. Siyah-beyazlılara galibiyeti getiren gol 90+6. dakikada Ghezzal'dan geldi.

GOMIS HAYAT VERDİ

Teknik direktörlüğe Okan Buruk'u getiren Galatasaray, sezona da dikkat çeken transferlerle başladı. Ligde oynadığı son 16 maçı kaybetmeyen Nuri Şahin'in çalıştırdığı Antalyaspor ile karşılaşan sarı-kırmızılı ekip golü de son dakikada Gomis'in ayağından buldu. Öte yandan kaleci Muslera da mücadelede bir penaltı kurtardı.

FENERBAHÇE, 1 PUANLA YETİNDİ

Portekizli teknik adam Jorge Jesus'un başına geçtiği Fenerbahçe, yaptığı bir çok transferle de adeta yeni bir takım kurdu. Geçtiğimiz sezonun 2. yarısında aldığı seri galibiyetlerle ligi ikinci bitiren sarı-lacivertli takım, hem Avrupa kupaları vizesi aldı, hem de taraftarlarına yeni sezon için umut verdi. Hafta içi UEFA Avrupa Ligi 3. eleme turunda Slovacko'yu 3-0'la geçen Fenerbahçe, ligin ilk maçında Ümraniyespor'u konuk etti. 6 golün atıldığı maçta kazanan çıkmazken, Fenerbahçe evinde 2 puan bıraktı.

İşte ilk haftanın maçları ve sonuçları:

İstanbulspor - Trabzonspor: 0-2

Sivasspor - Gaziantep FK: 1-1

Beşiktaş - Kayserispor: 1-0

Fatih Karagümrük - Alanyaspor: 2-4

Giresunspor - Adana Demirspor: 2-3

Antalyaspor - Galatasaray: 0-1

Başakşehir - Kasımpaşa: 4-0

MKE Ankaragücü - Konyaspor: 0-0

Fenerbahçe - Ümraniyespor: 3-3

İKİNCİ HAFTANIN PROGRAMI

12 Ağustos Cuma:

21.00 Trabzonspor - Hatayspor

13 Ağustos Cumartesi:

19.15 Kayserispor - İstanbulspor

21.45 Adana Demirspor - Sivasspor

21.45 Kasımpaşa - Fenerbahçe

14 Ağustos Pazar:

19.15 Ümraniyespor - Antalyaspor

19.15 Gaziantep FK - MKE Ankaragücü

21.45 Alanyaspor - Beşiktaş

15 Ağustos Pazartesi:

19.15 Konyaspor - Başakşehir

21.45 Galatasaray - Giresunspor