CiddiGazete- İstanbul Taksim İstiklal Caddesi'nde dün meydana gelen bombalı terör saldırısında ilk belirlemelere göre 6 kişi hayatını kaybetmiş, 81 kişi de yaralanmıştı.

İstanbul Emniyet Müdürlüğü’nden yapılan açıklamada, terör saldırısını gerçekleştiren Suriye uyruklu Ahlam Albashır isimli şahsın dün saat 02.50’de yapılan operasyonda, Küçükçekmece’de sağ olarak yakalandığı belirtilmişti.

İlk ifadesinde, PKK/PYD/YPG terör örgütü tarafından özel istihbarat elemanı olarak yetiştirildiğini, Afrin üzerinden Türkiye’ye eylem yapmak için kaçak yollarla girip 13 Kasım’da saat 16.20 sıralarında bombalı eylemi gerçekleştirip kaçtığını ifade eden terörist ile ilgili İran haber ajansı IRNA bir haber geçti.

Hürriyet’te yer alan habere göre, saldırganın ilk görüntüsünü yayınlayan IRNA, söz konusu karede yer alan iki kadının İsrail vatandaşı olduğunu duyurdu.

İsrail gazetesi Ynet de söz konusu karede yer alan kadınların kimliklerini açıkladı.

Haberde Natalie Suisa ve Or Atadegi isimli kadınların Türkiye’ye tatile gittikleri ve İsrail’e döndüklerini aktarıldı.

Haberde Natalie Suisa ve Or Atadegi’nin en az 8 İsrailli kadın ile birlikte tatilde olduğu bilgisine yer verildi.

TATİLLERİNİN SON GÜNÜ

Ülke basınına konuşan iki kadın, saldırının gerçekleştiği pazar gününün tatillerinin son günü olduğunu ve patlama sesini duyduktan sonra hemen otellerine doğru koştuklarını belirtti.

Suisa, 'Bir mucizeyle hayatta kaldık, bunu tarif etmenin başka bir yolu yok' dedi.

Saldırının gerçekleştiği sırada bölgenin çok kalabalık olduğunu belirten İsrailli kadın, saldırganın kimliğinin ortaya çıkması üzerine şaşkınlık yaşadıklarını da sözlerine ekledi.

BAŞKONSOLOSTAN AÇIKLAMA

Haberde, İstanbul Başkonsolosu Udi Eitam'ın açıklamalarına da yer verildi. Ynet'e konuşan Eitam, “Etrafta çok sayıda İsrailli vardı. Oradan İsraillileri kurtarmaya yardım ettik. Bizimle iletişime geçen herkesle temas halindeyiz” diye konuştu.