CiddiGazete- ABD'de Cumhuriyetçi Parti'de başkan adaylığı için yapılan ikinci ön seçimde de ülkenin eski başkanı Donald Trump kazandı. Seçim sonuçlarının belli olmasından sonra bir konuşma yaparak Haley'e "sahtekar" diyen Trump, "Kazanmış gibi konuşuyor ama kazanamadı" dedi.

Avustralya'da bıçaklı saldırı: 6 ölü Avustralya'da bıçaklı saldırı: 6 ölü

Nikki Haley ise mücadeleye devam edeceğinin sinyalini verdi. Haley, "Savaşçıyım ve kavgacıyım. Donald Trump'ın karşısında kalan bir tek biziz" ifadelerini kullandı.

Sonuçların ardından Haley'nin yarıştan çekilmesi yönünde baskı artarken, gözler 24 Şubat'ta Güney Carolina'da yapılacak ön seçim ve Mart ayında yapılacak Süper Salı'ya çevrildi. Bu oylamalardan çıkacak sonuç Cumhuriyetçilerin yeni adayını belirlemeye yardımcı olacak.

ABD medyası Haley'nin Güney Carolina'da iki dönem valilik yapmasının bir avantaj olduğunu aktarırken, anketlerde ise Trump'ın gerisinde olduğu görüldü.

Cumhuriyetçilerin Iowa'daki ilk ön seçimin ardından Florida Valisİ Ron DeSantis, Vivek Ramaswamy ve Asa Hutchinson yarıştan çekilme kararı almıştı. DeSantis ve Ramaswamy, Trump'ı destekleme kararı alırken Hutchinson da Haley'e destek vermişti.