CiddiGazete- Avustralya'nın Sydney kentinde bir alışveriş merkezinden yüzlerce kişi tahliye edildi. Avustralya basınına yansıyan haberlerde Westfield Bondi Junction alışveriş merkezinde bıçaklı saldırı düzenlendiği belirtildi.

İran İsrail'le dalga geçti! İran İsrail'le dalga geçti!

Polis, saldırganın tek başına hareket ettiğini, saldırıda altı kişinin hayatını kaybettiğini açıkladı. Polis, faili vurarak öldürdü.

POLİS, AVM'DE OPERASYON BAŞLATTI

News.au.com haber sitesinin aktardığına göre, öğle saatlerinde elinde bıçak olan bir şüphelinin alışveriş merkezi içinde koşuşturduğu, polis tarafından vurulmadan önce dört kişiyi bıçakladığı bilgisi paylaşıldı.

Habere göre, saldırıda yaralanan en az yedi kişi arasında 9 aylık bir bebek ile annesi de yer aldı. Avustralya yerel basınına yansıyan haberlerde saldırıda altı kişinin hayatını kaybettiği belirtildi.

"ÇOK SAYIDA KİŞİNİN BIÇAKLANDIĞI İHBARI ALINDI"

Yeni Güney Galler (NSW) Eyalet Polisi, konuya ilişkin yaptığı ilk açıklamada bir erkeğin vurulduğu bilgisini doğruladı. Açıklamada, "Bondi Junction'da bir erkeğin vurulmasını takiben kritik bir olay başladı. Saat 16.00'dan hemen önce acil durum servisleri çok sayıda kişinin bıçaklandığı ihbarları üzerine Westfield Bondi Junction'a çağrıldı" ifadelerine yer verildi. Yerel basın, AVM içinden silah sesleri geldiğini de aktardı.

Polis, ihbar sonrası halktan bölgeden uzak durmalarını istemişti. Bölgeden basına yansıyan görüntülerde de çok sayıda polis aracı ve ambulansın AVM önüne geldiği, polis helikopterlerinin de operasyona destek verdiği görüldü.