CiddiGazete- Yemen'in Aden şehri açıklarında İsrail bağlantılı bir tankerin, kimliği belirlenemeyen saldırganlarca ele geçirildiği bildirildi.

İstihbarat şirketi Ambrey'in yaptığı açıklamaya göre, Zodiac şirketi tarafından işletilen İsrail bağlantılı "Central Park" adlı tanker, Aden açıklarında kimliği belirlenemeyen saldırganlar tarafından kaçırıldı.

Güvenlik nedeniyle ismini vermek istemeyen bir ABD Savunma Bakanlığı yetkilisi, geminin alıkonulduğunu teyit etti. Tankeri işleten şirket Zodiac'tan yapılan açıklamada, saldırı "şüpheli bir korsanlık olayı" olarak nitelendirildi.

Açıklamada, gemide çok uluslu 22 mürettebat bulunduğu ve geminin "fosforik asit yükü" taşıdığı ifade edildi. Saldırıyı henüz üstlenen olmadı.

"GEMİNİN KAÇIRILDIĞI DEĞERLENDİRİLMEKTEDİR"

Denizcilik Genel Müdürlüğü'nün sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada ise şu ifadeler kullanıldı:

Dubai sular altında kaldı Dubai sular altında kaldı

"Zodiac Maritime firmasına ait Central Park isimli kimyasal tanker, Aden Körfezi Yemen açıklarında seyir yapar iken bu sabah saatlerinden itibaren iletişim kesilmiş olup, geçen süre zarfında temas kurulamamıştır.

Geminin kaçırıldığı değerlendirilmektedir. Gemide Türk denizcilerimiz Kaptan Aydın Hasırcı ve 4. Kaptan Okan Yüksel görev yapmakta olup, ilgili şirket başta olmak üzere tüm birimlerle sürekli iletişim sağlanmaktadır. Konu, Bakanlığımız ve Dışişleri Bakanlığınca takip edilmektedir."

ABD MÜDAHALE ETTİ

Öte yandan Reuters'ın haberine göre Yemenli isyancılar tarafından ele geçirilen Liberya bayraklı tankerin ABD savaş gemisinin müdahalesiyle geri alındığı belirtildi.

ABD'li bir yetkili, USS Mason'un geminin imdat çağrısına cevap verdiğini ve tankeri serbest bıraktığını söyledi.