CiddiGazete- Türkiye'nin uluslararası barış ve istikrara katkı sağlama çabaları devam ediyor. Bu kapsamda, Lüleburgaz'da bulunan 65. Mekanize Piyade Tugay Komutanlığı'na bağlı komando taburu, Kosova'da ihtiyat birliği olarak görevlendirildi.

Milli Savunma Bakanlığı, Kosova'da yaşanan olaylara ilişkin yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı:

Türkiye'nin Balkanlar'daki gelişmeleri yakından takip ettiğini ve dost ve kardeş Kosova'nın kuzeyinde yaşanan olayların bölgesel güvenlik ve istikrara zarar verdiğini belirtti. Türkiye, diyalog yoluyla çözüm arayışıyla taraflara itidal çağrısında bulunmaktadır.

NATO Müşterek Kuvvet Komutanlığı'nın (Napoli, İtalya) talebi üzerine, daha önceden NATO Kosova Gücü'ne (KFOR) tahsisli olan 65. Mekanize Piyade Tugay Komutanlığı'na bağlı bir komando taburu ihtiyat birliği olarak görevlendirildi. Görevlendirilen birliğin Kosova'daki Sultan Murat Kışlasına 4-5 Haziran 2023 tarihlerinde intikali planlanmıştır.

Türkiye, bölgesel ve küresel barışın ve istikrarın sağlanmasına yönelik taahhütlerini sürdürmekte ve uluslararası platformlarda aktif bir rol oynamaktadır. Kamuoyuna duyurulur.