CiddiGazete- Türk Telekom Yönetim Kurulu, aldığı kararla yüzlerce çalışanını şoke etti. Türk Telekom'da çalışan ve EYT kapsamında emekli olabilecek lisans mezunu hariç tüm çalışanlara gönderilen ihtarnamede, 20 Ekim'e kadar emeklilik dilekçesi vermeleri, aksi halde işten çıkartılacakları duyuruldu.

EYT kapsamında emekli olmak istemeyen Türk Telekom çalışanları, yönetimin aldığı karara tepki gösterdiler. Düşük emekli maaşıyla yaşamanın imkansız olduğunu belirten Türk Telekom çalışanları CiddiGazete'ye yaptıkları açıklamada, "Yönetimin neden böyle bir karar aldığının mantıklı izahı yok. Lise ve meslek yüksek okulu mezunu arkadaşlarımız yıllarca bu kuruma hizmet verdi. Zaten çoğu bir kaç yıl sonra kendi istekleriyle emekli olacaklar. Türkiye'deki ekonomik tabloyu görmezden gelip böyle bir operasyona imza atmak bizleri çok mağdur etti. Önümüz kış, çocuklarımızın eğitimi, yaşamanın maliyeti bizleri çok zor durumda bırakacak. Yeni bir işe girmek de neredeyse imkansızken yönetimin böyle bir karar alması bizleri şoke etti. Yönetimin bu karardan bir an önce vazgeçmesini istiyoruz. Mağduriyetimizin giderilmesi için devlet büyüklerimizden de yardım isteyeceğiz" dediler.

telekom e25

İŞTE TÜRK TELEKOM ÇALIŞANLARINA GÖNDERİLEN İHTARNAME:

08.09.1999 tarihinden önce malullük, yaşlılık ve ölüm sigortası kapsamında sigortalılığı başlayanlardan mevcut yürürlükte olan mevzuattaki emekliliğe hak kazanma koşullarından sigortalılık süresi ve prim ödeme gün sayısı şartlarını yerine getirenlere yaş şartı aranmaksızın aylık bağlanması imkanı getiren 7438 sayılı kanın kapsamına (Emeklilikte Yaşa Takılanlar-EYT) giren ve emekli aylığı almaya hak kazanan/kazanacak lisans mezunu olmayan çalışanların iş sözleşmelerinin; ihale/arabulucu yöntemi ile sonlandırılmasına şirketimiz yönetim kurulunun 13.09.2023 tarih ve 72 sayılı kararı ile karar verilmişti.

Buna göre;

Yukarıda belirtilen kanun kapsamında emekli aylığı almaya hak kazanan/kazanacak lisans mezunu olmayan çalışanları, 20.10.2023 tarihine kadar başvuruda bulunmaları kaydıyla feshin son çare ilkesi olması gereği yasal haklarının (kıdem ve ihbar tazminatı ile hak etmiş olduğu yıllık izinler) yanına üç (3) maaş ek menfaat ödemesi yapılarak arabulucu yolu ile iş sözleşmeleri sonlandırılacaktır.

Uygulama 18/09/2023-20/10/2023 tarihleri arasında geçerli olacak olup, uygulamadan yararlanacakların Ek-1 Talep Formu ile en geç 20/10/2023 tarihinde kadar yazılı talepte bulunmaları gerekmektedir.

Talepte bulunanların; arabuluculuk görüşme tarihinden bağımsız olarak ayrılışları 31/10/2023 tarihinde sağlanacaktır.

Bilginizi, mağduriyete sebebiyet verilmemesi için tebliğin bu kapsama giren tüm çalışanlarımıza duyurulmasını ve gereğini önemle rica ederiz.

42 ilde operasyon: 321 gözaltı 42 ilde operasyon: 321 gözaltı

İskender Bayrak Direktör

Mehmet Emre Vural Genel Müdür Yardımcısı