CiddiGazete- Üç yıldır Ankara'da faaliyet gösteren ve çoğunluğunu "taş medreseli" ülkücülerin oluşturduğu Ülkü Bağı Eğitim ve Kültür Sosyal Yardım Derneği" kapatıldı.

dernek 22

Ülkücü camianın yakından tanıdığı isimlerden Hakverdi Satılmış, derneğin kapatılma kararıyla ilgili sosyal medya paylaşımında şöyle dedi:

- Bugün hüzünlü İstiklal Marşı okuduk. Üç yıldır faaliyet gösteren Ülkü Bağı Derneği'ni oy birliği ile kapatma kararı alındı.

dernek 33

- Bu dernek kurulduğu günden bugüne kadar her hafta ülkücü şehitler, vatan şehitleri, Başbuğ Alparslan Türkeş'in; bu vatanı düşman işgalinden kurtaran Türkiye Cumhuriyeti Devleti kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları için Kur'an tilaveti ile ruhlarına Fatihalar okutuyordu.

dernek 44

- Bugün itibarıyla yönetim kurulu kararı ile kapanma ve tasfiyesi yapılmıştır.

Ülkücü Saffet Beştepe hayatını kaybetti Ülkücü Saffet Beştepe hayatını kaybetti

- Rahmetli Ali Bülent Orkan'ın Muhsin Başkan'a idam edileceği hücreden gönderdiği notta "Ben idam olacağım. Arkamdan Fatihaları Kur'an tilavetini unutmayın" yazıyordu. Bu dernek bu görevi üstlenmişti...

dernek 55

KAPATMA KARARININ PERDE ARKASI

Ülkü Bağı Derneği'nin "ülkücülükten geçinen" "siyaset cambazları" tarafından ele geçirilmek istenmesi gerginliğe neden oldu.

CiddiGazete'nin edindiği bilgiye göre; ülkücülüğü rant kapısı gören Ankara'daki bazı isimler, yaklaşan seçimler öncesinde derneğe "çökmek" istedi.

Yapılan genel kurulda usulsüzlük olduğu iddiasıyla Ankara Valiliği'ne suç duyurusunda bulunuldu.

Dilekçede; 2. olağan kongrede "faaliyet raporunun yasalara uygun okunmadığı," "oy verme kağıdında adayların isimlerinin karşısında işaret konulacak kutucuğun yer almadığı," "oy pusulalarının ayrı renkte hazırlanmadığı" gibi hususlar dile getirildi.

dernek 66

Ankara Valiliği, bu hususları dikkate alarak derneğe 5 bin lira para cezası kesti.

Seçim öncesi dernek yönetimini ele geçirmeye çalışan İyi Parti ağırlıklı bu grubun ülkücü camianın bilinen mücadele ortamından gelmediği, bir çoğunun çek-senet işlerine karıştığı ve kriminal suçlarla anıldığı noktasından hareketle, derneğin faaliyetlerinin sonlandırılması yönünde karar alındı.

Dernek her cuma günü onlarca ülkücüyü bir araya getirip yemek ikramında bulunuyor ve ihtiyaç sahibi ülkücülere yardım elini uzatıyordu. Derneğin üç yıl içindeki tüm kira ve diğer masrafları yönetim kurulundaki az sayıda ülkücü tarafından karşılanıyordu. Derneğe bugüne kadar yönetim kurulu dışındaki isimlerin haricinde hiç bir kurumdan veya siyasi partiden yardım gelmedi.