CiddiGazete- Ülkü Ocakları önceki genel başkanı Sinan Ateş'in Ankara'da öldürülmesinden üç gün sonra Mersin Ülkü Ocakları'nca, Devlet Bahçeli'ye işaret edilen bir açıklama yapıldı. Ülkü Ocakları Mersin İl Başkanı Yavuz Akgül'ün imzasıyla yapılan açıklamada, suikasta ilişkin MHP ve Ülkü Ocakları'na yönelik "iftira" atıldığı, "karalama kampanyaları" ve "algı operasyonları" yürütüldüğü iddia edildi.

"Olaylara karşı yorum yapanlara bakınız ki hiçbirinin ne MHP ile ne Ülkü Ocakları ile alakası kalmamış" denilen açıklamada, olayın iç yüzünü bilmeden MHP ve Ülkü Ocakları'nı suçlayanların, "pişman olacağı" kaydedildi.

İsim vermeden, Mersin'de Osmaniyeli Emrullah Kaplan isimli kişinin ölümünün de hatırlatıldığı açıklamada, "Mersin'de yaşanan olayda, ülküdaşımız hayatını kaybetti. Peki neden ona başsağlığı dilenmedi? Neden sosyal medyadan ağzını açanlar o gün sessiz kaldılar? Öldürülen arkadaşımız değersiz miydi?" denildi.

"BAHÇELİ, YORUM YAPMIYORSA BİR BİLDİĞİ VARDIR"

Devlet Bahçeli’nin ve Ülkü Ocakları'nın, Ateş suikastıyla ilgili yorum yapmamasına ilişkin ise "Ülkücü milliyetçi hareketin lideri Devlet Bahçeli, bir konu hakkında yorum yapmıyorsa bir bildiği vardır ve tarih onu daima haklı çıkarmıştır" ifadesine yer verildi.

Açıklamada, "Sinan Ateş'in bir gecede görevden alınmasının sorgulanması gerektiği" savunularak, şunlar kaydedildi:

"Ülkücü Hareket, liderinin emrindedir ve lider, neyi nasıl işaret ediyor, neyin nasıl olmasını istiyorsa öyle olacaktır. Lider- teşkilat- doktrin bu üçlüyü idrak edemeyen, sadık kalamayan bir zahmet ben Ülkücüyüm demesin."

BEŞ KİŞİ GÖZALTINA ALINDI

MHP Genel Sekreteri ve Bursa Milletvekili İsmet Ataman'ın TBMM'de 14 yıl boyunca danışmanlığı yaptıktan sonra Devlet Bahçeli'nin talimatıyla 2019 yılında Ülkü Ocakları Genel Başkanı olan Sinan Ateş, Atatürk ve Cumhuriyet düşmanı Yavuz Bahadıroğlu ile sosyal medyada tartışmasının hemen ardından istifa ettirildi.

Doç. Dr. Sinan Ateş, istifa duyurusunda Hacettepe Üniversitesi'ndeki görevini öne sürdü ve Devlet Bahçeli'ye bağlılığını vurguladı.

38 yaşındaki Ateş, 30 Aralık Cuma günü Ankara'nın Çankaya ilçesindeki ofisinden çıktığı sırada, silahlı saldırıya uğradı ve hayatını kaybetti. Cinayetle ilgili biri MHP İstanbul İl Yönetim Kurulu Üyesi beş kişi gözaltına alındı. Suikastle ilgili Ankara Valiliği dışında bir kurum ve yetkili açıklama yapmadı.