CiddiGazete- NTV Meteoroloji Editörü Gökhan Abur, 80 yaşında hayatını kaybetti.

Abur, bir süredir rahatsızlığı nedeniyle tedavi görüyordu.

Gökhan Abur, İstanbul Teknik Üniversitesi Meteoroloji Bölümü'nden yüksek mühendis olarak mezun oldu. Uzun yıllar Boğaziçi Üniversitesi Kandilli Rasathanesi ve Deprem Araştırma Enstitüsü Meteoroloji Bölümü'nde görev yaptı. Kandilli Rasathanesi Meteoroloji Mühendisliği görevinden 2003 yılında emekli oldu.

1960'lı yıllarda müzik yaşamı başladı. 1967 yılında Hafta Sonu Gazetesi'nin yaptığı, Egemen Bostancı'nın organize ettiği Altın Ses Yarışma'sında Ersan Erdura birinci, Gökhan Abuz dördüncü oldu. Bu yarışmanın ardından, Fikret Şeneş'in de katkılarıyla, plak çalışmalarına başladı.

Mevsimlik işçilerle ilgili düzenleme Mevsimlik işçilerle ilgili düzenleme

14 45'lik plağı ve "Bir Gün Karşılaşırsak" isimli bir albümü vardır. 1975 yılında Eurovision şarkı yarışması Türkiye elemelerine katıldı. Türkiye'de ilk defa düzenlenen Eurovision yarışmasında Semiha Yankı birinci oldu, Gökhan Abur ilk sekize girdi.

1983'ten sonra deniz ve denizcilikle ilgilendi. Sonrasında uzak yol kaptanlarına eğitim verdi. 2000 yılında Açık Radyo'da iki yıl süre ile "Açık Deniz" adlı bir de program yaptı. Gökhan Abur, 2000 yılından sonra, Atlantis Yatçılık'ta "Meteoroloji ve Denizde Hava Tahmini" dersleri verdi. Abur, NTV'de yaptığı hava tahmin programlarıyla tanındı.