CiddiGazete- Milyarder yatırımcı Ray Dalio (72), altın ile kripto para birimi Bitcoin hakkında açıklamalarda bulundu. "Bitcoin altının dijital bir versiyonu gibidir" diyen Dalio, altın ile Bitcoin arasında tercih yapmak zorunda kalsa tercihinin hangi yönde olacağını açıkladı.

Yıllarca kripto para birimleri ile ilgili endişelerini yıllarca dile getiren, mayıs ayın ise açıklanmayan bir miktarda Bitcoin sahibi olduğunu duyuran Ray Dalio, “Çok az miktarda Bitcoin sahibiyim. Ben büyük bir mal sahibi değilim” dedi.

‘RİSK AZALTICI VE GELİR GETİRİCİ’

Dalio, şirketini dünyanın en büyük hedge fonu haline getirdikten sonra 2017 yılında Bridgewater Associates’in eş-CEO’su olarak görevinden ayrıldı. Şu anda Bridgewater’ın başkanı ve ortak yatırım görevlisi olarak görev yapan Dalio, "2019′da LinkedIn’de altın eklemenin kişinin portföyünü dengelemeye yardımcı olabileceğini, çünkü hem risk azaltıcı hem de getiri artırıcı olduğunu" ifade etmişti.

‘ZENGİNLİK DEPOSU ALTIN’

Hürriyet’in aktardığına göre, Dalio’nun mayıs ayında Coindesk’e söylediği gibi, Bitcoin enflasyona karşı korunmaya da yardımcı olabilir ancak altın ve Bitcoin arasında seçim yapmak zorunda kalırsa, satın alma fiyatına nispeten benzer bir oranda tutulabilen ve paraya dönüştürülebilen bir varlık anlamına gelen “zenginlik deposu” olarak uzun geçmişi nedeniyle altını seçeceğini söylüyor.

‘SPEKÜLASYON ARAÇLARI’

Altının enflasyona karşı doğal bir korunma olduğunu belirten Dalio, Bitcoin’in oynaklığını sorun olarak görüyor. Dalio, altın ve Bitcoin hakkındaki bu düşüncelerinde yalnız da değil. FED Başkanı Jerome Powell da kripto paraların hayranı değil ve Nisan ayında onları “spekülasyon araçları” olarak nitelendirdi. Powell ayrıca kripto para birimlerini altınla karşılaştırdı ve insanların uzun zamandır altına “sahip olmadığı özel bir değer” verdiğini belirtti.

Son aylarda ve yıllarda birçok finans uzmanı, kripto para biriminin oynaklığı konusunda uyarılarda bulundu ve insanların yalnızca kaybetmeyi göze alabilecekleri kadar yatırım yapmalarını tavsiye etti.