Genel Başkan Müsavat Dervişoğlu Genel Başkan Müsavat Dervişoğlu

CiddiGazete- Yerel seçimlere 30 gün kala AKP'li adaylara özellikle kırsal yerleşim alanlarında vali, kaymakam ve askeri yetkililerin açık desteği hızlandı.

Son olarak Şırnak'ın İdil İlçesinde AKP'den belediye başkan adayı olan İkbalhan Haznedar için İdil'e giden Şırnak Valisi Cevdet Atay ile İl Jandarma Komutanı Tümgeneral Murat Bulut esnaf turuna çıkarak destek istedi.

Akpp1Cevdet Atay ve Murat Bulut, çarşıda birlikte dolaştıkları AKP'li aday için esnafları ziyaret ettiler. İlçe merkezinde seçim çalışması yürüten 3'lü daha sonra AKP gençlik kollarınca organize edilen gençlik buluşmasına katıldıktan sonra vatandaşlarla bir araya geldiler.

İKBALHAN HAZNEDAR KİMDİR?

AKP'li belediye başkan adayı İkbalhan Haznedar, Keçan aşiretine mensup. 1990'lı yıllarda güvenlik nedeniyle köyleri boşaltıldığı için Avrupa'ya göç etmek zorunda kalan Süryanilere ait arazileri gayrı resmi olarak kullandı. Halen binlerce dönüm araziye sahip olan Haznedar, ilçede aynı zamanda akaryakıt istasyonu işletmecisi.

Terör örgütü PKK'nın çukur eylemlerinden sonra İdil'e otel açan İkbalhan Haznedar, daha sonra oteli kapatarak binayı Kredi Yurtlar Kurumu'na kiraladı.

Kamu ihalelerine giren İkbalhan Haznedar'ın, kardeşleriyle mal varlığının paylaşımı konusunda yaşadığı husumetten dolayı Miroğlu olan soyadını Haznedar olarak değiştirdiği öğrenildi.

AKP'li aday Haznedar'ın ağabeyi olan Talaban Miroğlu ise terör örgütü PKK üyesi olmak suçundan 10 yıl hapisle cezalandırılmış ve cezasını tamamladıktan sonra geçtiğimiz aylarda tahliye edilmişti.