CiddiGazete- Cumhur İttifakı'nın Hizbullah lekeli ortağı Hüdapar, AKP'den aldığı destekle TBMM'ye dört milletvekili soktu.

"KİMSEYLE İTTİFAK HALİNDE DEĞİLİZ!"

İyi Parti - İmamoğlu ne alaka! İyi Parti - İmamoğlu ne alaka!

Irak'ın kuzeyinden yayın yapan Rudaw'a konuşan Hüdapar'ın genel başkanı Zekeriye Yapıcıoğlu, yerel seçimlerde İstanbul, Ankara, Bursa ve İzmir'de ilçelerde aday çıkardıklarını ancak büyükşehirlerde aday çıkarmadıklarını söyledi.

Zekeriya Yapıcıoğlu, "Açıkçası biz hiç kimse ile bir ittifak halinde değiliz! Biz tek başımızayız ve oylarımızı görelim dedik. O partilerden herhangi bir teklif gelmedi. Bizden de hiçbir partiye teklif gitmedi" iddiasında bulundu.

Hüdapar'ın Batman belediye başkan adayı Serkan Ramanlı'nın PKK destekçisi Dem Parti Batman adayı Mehdi Öztüzün ile maçta çektirdiği fotoğraf sonrası başlayan tartışmalara ilişkin konuşan Yapıcıoğlu şunları şunları söyledi:

"Sayın Öztüzün de avukattır. Ramanlı da avukat ve ben de avukatım. Ben avukatlık yaparken benim ve Mehdi'nin yazıhanesi yan yanaydı. Aynı binada, aynı kattaydık. Elbette aramızda insanı ilişkilerimiz olacak.

Ailelerde bazıları Dem Partili, bazıları Hüdaparlıdır. Hatta aynı ailede farklı partilerden adaylar bile olur.

Bildiğim kadarıyla maça giderken de birbirlerinden haberleri de yok. Birbirlerine denk gelmişler. Bir fotoğraf yüzünden bir tarafta kıyamet koptu. Bizim açımızdan ise bu son derece doğal bir şey. Biz şunu söylüyoruz: Önümüzde bir seçim var, savaş değil. Seçime gidiyoruz, savaşa girmiyoruz. Siyasetin temiz bir dille yapılmalı ve biz bu gayreti gösteriyoruz."

HİZBULLAH VE PKK KONUSU

Dem Parti ile aralarında ihtilafın giderilmesi için ne yapılabileceğine yönelik soruyu da cevaplayan Yapıcıoğlu şunları ifade etti:

"Açıkçası aracıya gerek yok. Biz şunu diyoruz: Ne biz Hizbullah'ın yaptıklarının sorumlusuyuz, ne de Dem Parti PKK'nin yaptıklarının sorumlusudur. Biz siyasi bir partisiyiz. Dem Parti de siyasi bir partidir. Dem Parti geleneğindeki bir partinin bir dönem 'Şuna sırtımızı yaslıyoruz' demişliği vardır, bizim öyle bir şey demişliğimiz de yok.

Memleketteki sorunların çözümü için yola çıktıysak dilimizin de bu doğrultuda olması gerekiyor. Bir tarafın siyaseti bizimkinden farklıysa onu 'düşman' olarak kodlamaya ihtiyaç yok."