CiddiGazete- İstanbul ve Ankara gibi büyükşehirlerde Cumhur İttifakı seçimlere ortak adayla gidecek. Buna karşın ittifakın en büyük iki partisi AKP ve MHP, bazı şehirlerde farklı adaylar göstererek muhalefetin yanı sıra birbirleriyle de rekabet içerisinde olacak.

Seçime ayrı girilecek şehirlerden birisi de Karabük. Karabük'te üç dönemdir belediye başkanlığı yapan MHP'li Rafet Vergili'nin karşısına, AKP Özkan Çetinkaya'yı çıkardı.

Çetinkaya'nın adaylığına MHP'li belediye başkanı Rafet Vergili'den tepki geldi. Vergili, Özkan Çetinkaya'nın FETÖ'cü olduğunu söyledi.

İBB cephesinin gözü kurultayda İBB cephesinin gözü kurultayda

ADAY OLMASAYDI SORUN YOK MUYDU?

Devlet Bahçeli ile yakınlığıyla bilinen Karabük Belediye Başkanı Rafet Vergili, AKP'li Çetinkaya'nın aday olmasını eleştirdi. 15 Temmuz'dan sonra Cumhur İttifakı'nın ortaya çıktığını belirten Rafet Vergili, şu ifadeleri kullandı:

"Aday açıklandığında Cumhurbaşkanımızın arkasında 'Alfred Üniversitesi' yazıyor. Bu Alfred Üniversitesi, FETÖ'nün bir okulu. Bunu buraya yazmaları çok büyük ayıptır. Bizim bütün Cumhur İttifakı beraberliğimiz, 15 Temmuz akşamından sonra başlamıştır. Ben 15 Temmuz'da herkesten önce itiraz ettim. Eğer FETÖ'cüler darbeyi gerçekleştirebilseydi belki biz bugün yoktuk. Belki de hapisteydik bilemiyoruz. Böyle bir örgütle mücadele edildi. Bu şimdi o örgüte bir işarettir. Alfred Üniversitesi, YÖK tarafından yasaklanmıştır ve FETÖ'nün bir üniversitesidir bu.

Alfred 261"BUNLAR TEŞKİLATTAKİ MASONLARDIR"

Arkadaşlar diyor ki, "Biz kavga etmek istemiyoruz." Biz kavga etmedik, hep gerçekleri söyledik. Bunlar teşkilattaki masonlardır. Şu anda dünyanın her yerinde masonlar birbirlerini bir iki işaretten tanır. Şimdi diyor ki, "Ben AKP'liyim, ben gençlik kolları adayıyım. FETÖ'den korkmayın biz buradayız" diyorlar.

AKP’Lİ ADAY KİME MESAJ VERİYOR?

MHP'li Rafet Vergili, Özkan Çetinkaya'nın diplomasının bile şaibeli olduğunu belirterek, bir yerlere mesaj verdiğini ifade etti. Vergili, "Diyelim ki Allah korusun o ihtilal gerçekleşmiş olsaydı bizim halimiz ne olurdu? Mutlaka büyük sıkıntılar yaşardık, belki hapiste olurduk, öldürülebilirdik. Yani durum böyleyken, Alfred Üniversitesi diye birileri birine bir mesaj veriyorsa ben buna tepkimi koyarım."