CiddiGazete- Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan bakanlar kurulu toplantısı sonrasında yaptığı açıklamada, üniversitelilere 9 bin 500 lirayı geçmeyen cep telefonu ve bilgisayarlar için 5 bin 500 liraya kadar destek vereceklerini duyurdu. Teknik detayları netleşince Resmi Gazete'de yayımlanacak düzenlemenin yeni ayrıntıları ortaya çıktı.

PTT AVM'DEN SATIN ALINACAK

Telefon ya da bilgisayar satın alan gençler, bunu beyan ettikten sonra yardım desteği altında hesaplarına 5 bin 500 TL iade edilecek. Yani önce ödeme yapılacak, ödenen paradan 5 bin 500 TL iade alınacak.

CNN Türk'ten Duygu Ayaz Bayram'ın aktardığı bilgilere göre, pttavm.com üzerinden yapılacak satışlarda, cihazlar vergisiz olarak alınabilecek. Sistemde, vergisiz telefon ve bilgisayar için özel bir sekme açılacak.

Kahveye gübre fişi! AKP'li çıktı Kahveye gübre fişi! AKP'li çıktı

TAKİP SİSTEMİ KURULACAK

Öğrenciler vergisiz telefonu aldıktan sonra cihazları aktif hale getirilecek. Yani telefonların vergisinin ödenmesinden sonra telefonların kimde olduğu da tespit edilecek. Bunun sebebi de Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu (BTK) Başkanlığı vergisiz telefonu alan öğrencinin gerçekten telefonu kullanıp kullanmadığını takip etmiş olacak. Bir öğrencinin ihtiyacı yoksa vergisiz telefonu imkanından başka birinin yararlanmasının önüne geçilmesi için takip sistemi kurulmuş olacak.

ÜCRETSİZ 10 GB İNTERNET İÇİN YAŞ VE OPERATÖR FARK ETMİYOR

Ücretsiz 10 GB internet için baz alınacak özellik yaş değil üniversiteli olması olacak. Yani 17 yaşında üniversiteyi kazanan gençler de bu imkandan yararlanabilecek.

Hattın T.C. kimlik numarasına tanımlanması planlanmamakla birlikte Ekim ayı ortasında 10 GB internetin kullanılması hedefleniyor. BTK, çalışmaları denetleyen kurum olacak. 3 operatör arasında seçim yapıp istenen firmadan internet temin edilebilecek. Hak sahiplerinin her ay 10 GB interneti yenilenecek.

Uygulamanın ekim veya kasım ayları içerisinde hayata geçirilebilmesi öngörülüyor.