İzmir’in Karşıyaka ilçesinde yaşayan 52 yaşındaki Meral Örüç, 2 yıl önce evinin yakınındaki parkta yaralı bir kedi yavrusu bulmuştu. Kimyasal madde yüzünden kedinin ayakları kopmuş ve tüyleri dökülmüştü. Yaralı kediye bir süre parkta bakan Örüç, daha sonra hayvanı evine almıştı.

Şifa Boncuk adını verdiği kediyi özel veterinerde ve Karşıyaka Belediyesi Veteriner Müdürlüğünde tedavi ettiren Meral Örüç, 7 ay süren tedavi sürecini anlattı.

“O AĞLADI, BEN AĞLADIM”

Şifa Boncuk'un tedavi sürecinde zor günler yaşadığını belirten Meral Örüç, onun yeniden yürüdüğünü görünce çok mutlu olduğunu söyledi.

Kedisinin ayağa kalkacağına kimsenin inanmadığını söyleyen Örüç, "Tedavi süreci boyunca o ağladı ben ağladım. Hiçbir zaman vazgeçmedik. Şifa Boncuk bana çok şey öğretti. O yemyeşil gözleriyle muhteşem yemek yeme iç güdüsüyle yaşama tutundu ve bana destek oldu" dedi.

“KOŞTURMAYA BİLE BAŞLADI"

Karşıyaka Belediyesi'nin, veteriner polikliniğindeki bir muayene odasına "Şifa Boncuk" adını verdiğini de söyleyen Örüç, kedisinin ilk yürüdüğü günü unutamadığını söyledi. Örüç o günü şöyle anlattı: "Evimde bir koltuk var. O gün onun üzerine çıktı, atlamak istedi. Ben 'Yapma' dedim. Sonra uçarak geçti. Atladığı yerde koşturmaya başladı. Şimdi son derece güzel yürüyor. Başka kedilerle koşturmaya bile başladı. Tüyleri çıktı, artık sağlıklı bir kedinin yapabileceği her şeyi yapabiliyor. Önümüzdeki günlerde herkese örnek olması için kendisinin verdiği yaşam mücadelesini anlatan bir kitap yazmak istiyorum."