CİDDİGAZETE

Ankara Büyükşehir Belediyesi, vefatının 81. yıl dönümünde Büyük Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü, kentin dört bir yanında bulunan açık hava panolarına astırdığı unutulmaz şarkı sözlerinin yer aldığı afişlerle anıyor.

Afişlerde, “Yıllar geçse de üstünden, bu kalp seni unutur mu?”, “Aylar geçse de yıllar geçse de, ben seni unutamam”, “Gözlerimde yaş, kalbimde sızı unutmadım seni”, “Hatırlamalı, sevgiyle anmalı” gibi unutulmaz şarkı sözleri yer aldı.

Ankara Büyükşehir Belediyesi, 10 Kasım Atatürk’ü Anma etkinlikleri kapsamında sosyal medyada ise #IşığınGeldiğiYereBak etiketini kullanacak.

BAŞKAN MANSUR YAVAŞ'TAN "10 KASIM" MESAJI

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, 10 Kasım münasebetiyle bir de mesaj yayımladı.

İşte Mansur Yavaş'ın mesajı:

Cumhuriyetimizin kurucusu, bağımsızlığımızın simgesi Büyük Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü, ebediyete intikal edişinin 81. yıl dönümünde minnet, özlem ve rahmetle anıyoruz.

Kurtuluş Savaşı’nın önderi ve büyük kahramanı olarak sadece tarih sayfalarında değil, milletimizin kalbinde de yer alan Atatürk’e, sevgimiz ve saygımız dünya var oldukça devam edecektir.

Gazi Paşa, silah arkadaşları ve kurtuluş kahramanlarımızın yokluklar ve imkansızlıklar içerisinde kurduğu Cumhuriyet’in temel ilke ve değerleri ülkemiz var olduğu sürece yaşayacak ve yaşatılacaktır. Bu topraklar şehitlerimizin kanlarıyla, milletimizin hürriyet sevdasıyla, anaların dualarıyla bizlere vatan olmuştur. Atatürk’ün "En büyük eserim" dediği Türkiye Cumhuriyeti bizlere emanet olarak ilelebet payidar kalacaktır.

Bu duygu ve düşüncelerle; tarih sayfaları 10 Kasım’ı, saatler ise 9’u 5 geçeyi gösterdiğinde, Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk, silah arkadaşları ve birlikte vatanımız için şehit düşmüş tüm kahramanlarımızı rahmet ve şükranla anarken, aziz hatıraları önünde bir kez daha saygıyla eğiliyorum.

Mansur Yavaş

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı