CİDDİGAZETE/Ahmet Develioğlu

Ankara'nın müstafi büyükşehir belediye başkanı Melih Gökçek'in kullanımına tahsis edilen üç lüks arazi aracından ikisi, Mansur Yavaş'ın Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı seçilmesinin ardından geri alındı.

Ankara Büyükşehir Belediyesi'ne ait bu araçlardan biri, genç bir çiftin başvurusu üzerine düğün arabası oldu. Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş'ın talimatı ile ciplerin, ihale yoluyla satışı gerçekleşene kadar maddi durumu iyi olmayan vatandaşların düğünlerinde kullanılacağı öğrenildi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından istifa ettirilmesine rağmen, Melih Gökçek, belediyeye ait cipleri kullanmaya devam ediyordu. 31 Mart'ta Mansur Yavaş Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı seçilince, Gökçek'te üç cip'ten ikisini geri aldı. Kanun gereği korunan Melih Gökçek'te, polislerin kullanması için bir cip bırakıldı. Milyon liralık iki cip, belediyenin garajına çekildi ve yazışmaların tamamlanmasının ardından ihale yöntemiyle satışa çıkartılacak. Bu süre zarfında cipler, maddi durumu iyi olmayan vatandaşlara gelin arabası olarak hizmet verecek.