Zekât vermek isteyen ancak hesaplama konusunda sıkıntı yaşayan kişilere yardımcı olmayı hedefleyen "Zekât Asistanı" dijital uygulamasıyla, dini vecibesini yerine getirmek isteyenler, daha pratik ve doğru hesaplama imkânına kavuşacak. Hesaplama işleminin ardından dileyenler zekâtlarını anlaşmalı vakıf ve derneklere ödeyebilecek.

Avrupa Dijital Bankacılık servisinde çalışan Melih Turan tarafından hayata geçirilen "Zekât Asistanı" internet uygulaması, Albaraka Türk internet şubesinde kullanılabiliyor. Projenin ikinci aşamasında, uygulama Albaraka Türk mobil şubesinde de kullanıma açılacak.

İCAZET VERENLER

Hesaplama algoritması oluşturulurken İslam hukukunun temel kaynaklarına başvurulan "Zekât Asistanı" için, Prof. Dr. Abdul Sattar Abu Guddah, Prof. Dr. Hayreddin Karaman, Prof. Dr. Ahmed Mohyuiddin Ahmed, Prof. Dr. Hamdi Döndüren’in aralarında bulunduğu Albaraka Türk Danışma Kurulundan icazet alındı.

AVRUPA’YA DA YAYILACAK

Albaraka Türk Genel Müdürü Melikşah Utku, bu projeyi Almanya'da hayata geçirdikleri dijital katılım bankacılık hizmeti “insha” ile Avrupa'ya da yayacaklarını ifade etti.

"Zekât Asistanı" projesini hayata geçiren Avrupa Dijital Bankacılık Servisi çalışanı Melih Turan ise, "Bankamızın dijitalleşmeyle ilgili ortaya koyduğu vizyondan ilham alarak, arkasında çok ciddi hesaplama algoritmaları olan pratik ve etkili bir uygulamayı hayata geçirdik. Bu konuda Türkiye'de öncü olurken, aynı zamanda İslami fintechlerin de önünü açacağımıza inanıyoruz" dedi.