CiddiGazete- Türkiye, seçim maratonunu tamamladı. 14 Mayıs ve 28 Mayıs'ta yapılan seçimler sonrasında YSK Başkanı Ahmet Yener'den yeni bir açıklama geldi.

KESİN SONUÇLAR RESMİ GAZETE'YE GÖNDERİLDİ

YSK Başkanı Yener, 14 Mayıs'ta yapılan 28. Dönem Milletvekili Genel Seçimi'nin kesin sonuçlarına ilişkin kararın ilan edilmek üzere Resmi Gazete'ye gönderildiğini bildirdi.

İŞTE PARTİLERİN MİLLETVEKİLİ SAYISI

Ahmet Yener, milletvekili dağılımlarını da açıkladığı ifadelerinde şöyle dedi: Adalet ve Kalkınma Partisi'nin 268, Yeniden Refah Partisi'nin 5, MHP'nin 50, Yeşiller ve Sol Gelecek Partisi'nin 61 , Türkiye İşçi Partisi'nin 4, CHP'nin 169, İyi Parti’nin 43 milletvekili kazanmış olduğu anlaşılmış olup sonuçların siyasi partilere ve Türk demokrasisine hayırlı olmasını diler kamuoyuna saygıyla sunarız.

YEMİN TÖRENİ NE ZAMAN YAPILACAK?

TBMM Genel Kurulu, Meclis İçtüzüğüne göre, Yüksek Seçim Kurulunun milletvekili genel seçimi kesin sonuçlarını ilanını takip eden üçüncü gün saat 14.00'te çağrısız toplanacak.

Yeni yasama döneminin ilk birleşiminde milletvekilleri yemin edecek. Genel Kurulun ilk birleşimini ve yemin sürecini en yaşlı üye sıfatıyla Osmaniye Milletvekili Devlet Bahçeli (75) yönetecek.