CiddiGazete- Hatay'da yapılan seçimlere ilişkin CHP, Yüksek Seçim Kurulu'na başvurmuştu. CHP'nin itiraz başvurularından biri de seçimde 4 bine yakın ölmüş kişi adına oy kullanılması hususuydu. Gözlerin çevrildiği YSK ise kararını verdi. YSK, Hatay'da seçimlerin yenilenmesi talebini reddetti.

Yüsek Seçim Kurulu bugün, bir dizi il ve ilçeye ilişkin itirazı ele almak üzere saat 14.00'te toplandı. İşte merakla beklenen YSK toplantısında çıkan kararlar:

YSK: CHP'nin Hatay'daki seçimlere yönelik itirazı reddedildi. Hatay'daki seçimde AKP'nin adayı Mehmet Öntürk yüzde 44,48, CHP'nin adayı Lütfi Savaş ise 44,05 oranında oy almıştı.

YSK: AKP'nin Ardahan'da seçimlerin yenilenmesi yönündeki talebi reddedildi. Ardahan'da seçimde CHP'nin adayı yüzde 45,06, AKP'nin adayı ise 43.5 oranında oy almıştı.

YSK: AKP'nin Iğdır'da seçimlerin yenilenmesi talep reddedildi.

YSK: Yeniden Refah Partisi'nin , Iğdır Aralık ilçesinde seçimlerin yenilenmesi yönündeki talebi reddedildi. Aralık ilçesinde AKP'nin adayı Mustafa Güzelkaya yüzde 45.59, Yeniden Refah Partisi'nin adayı Süleyman Ataman Toksöz ise yüzde 45.11 oranında oy almıştı.

İyi Parti 'divan'ı belli oldu İyi Parti 'divan'ı belli oldu

YSK: AKP'nin Bitlis Tatvan'da oyların yeniden sayılması yönündeki talebi reddedildi. Tatvan'da yapılan seçimde Dem Parti'nin adayı Mümin Erol yüzde 48.52, AKP'nin adayı ise Fettah Aksoy ise yüzde 33.01 oranında oy almıştı.